Unikt specialistsjuksköterskeprogram i infektionssjukvård blir en distansutbildning från hösten
Hem HÄLSA Unikt specialistsjuksköterskeprogram i infektionssjukvård blir nu en distansutbildning från hösten

Unikt specialistsjuksköterskeprogram i infektionssjukvård blir nu en distansutbildning från hösten

Publicerat av: Redaktionen

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot infektionssjukvård vid Röda Korsets Högskola är det första och enda programmet inom omvårdnad som rör infektionssjukdomar i Sverige.

Nu finns det möjlighet för alla i hela landet att studera vid programmet när det blir en distansutbildning från hösten.

Unikt i innehåll och enda programmet i landet

– Specialistsjuksköterskeprogrammet i infektionssjukvård är unikt i Sverige, både genom sitt innehåll och genom att det är det enda programmet i landet som ges inom området omvårdnad i infektionssjukdomar. Vi är så glada att kunna erbjuda det till studenter från hela landet nu när det från hösten blir en distansutbildning, säger Susanne Georgsson, rektor vid Röda Korsets Högskola.

Utbildningen på avancerad nivå som leder till en specialistsjuksköterskeexamen och magisterexamen i omvårdnad ges på halvfart under två år och omfattar 60 högskolepoäng.

Omvårdnad, medicinsk vetenskap och folkhälsovetenskap med fokus på smittsamma sjukdomar

– I specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot infektionssjukvård inhämtas fördjupad kunskap inom huvudområdet omvårdnad samt ämnena medicinsk vetenskap och folkhälsovetenskap med fokus på smittsamma sjukdomar. Utöver fördjupade ämneskunskaper är professionellt och vetenskapligt förhållningssätt, kritiskt tänkande samt bedömning av evidens viktiga delar i utbildningen, berättar Jason Murphy, lektor vid Röda Korsets Högskola och programansvarig för specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning infektionssjukvård.

Ett starkt ledarskap, ett förändringsorienterat förhållningssätt, att vara drivande i kvalitetsutveckling och förbättringsarbete liksom i den egna kompetensutvecklingen och att bidra till ett väl fungerande interprofessionellt arbete är också grundläggande för specialistsjuksköterskan och viktiga delar av utbildningen.

Stor efterfrågan på specialistkompetens inom vården i hela landet

– Det råder stor brist på specialistkompetens och specialistsjuksköterskor inom vården i hela landet. Specialistsjuksköterskeprogrammet vid Röda Korsets Högskola är starkt forskningsanknutet och både utbildning och forskning vid Röda Korsets Högskola ska möta framtidens utmaningar inom hälsa, vård och välfärd i Sverige och internationellt med särskilt fokus på utsatthet och ojämlikhet i vår omvärld. Specialistsjuksköterskor utbildade vid Röda Korsets Högskola är ambassadörer med en unik kompetens, yrkesskicklighet och yrkesstolthet samt en unik förmåga att möta människor med olika ursprung som är utsatta och sårbara. De ska ha kunskap och relevant kompetens för att vara väl förberedda och eftertraktade för att arbeta såväl nationellt som internationellt, säger Birgitta Bisholt, prefekt vid Hälsovetenskapliga institutionen vid Röda Korsets Högskola.

Unikt specialistsjuksköterskeprogram i infektionssjukvård blir en distansutbildning från höstenOmvårdnad och hälsa i ett globalt perspektiv är högskolans profil och genomsyrar alla utbildningar vid Röda Korsets Högskola. Anmälan till specialistsjuksköterskeprogrammet i infektionssjukvård är öppen till 15 mars. Högskolan erbjuder också utbildningsprogram för de som önskar vidareutbilda sig till specialistsjuksköterskor i intensivvård och psykiatrisk vård, dessa program är campusbedrivna.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>