Världsrekord på Clarion Hotel Malmö Live – för prostatacancer
Hem NYHETERCANCERVÅRD Världsrekord på Clarion Hotel Malmö Live – för prostatacancer

Världsrekord på Clarion Hotel Malmö Live – för prostatacancer

Publicerat av: Redaktionen

I veckan som gick var det många som samlades på Clarion Hotel Malmö Live, The Barber, Malmö Redhawks, Informationsteknik och Zoi Tattoo för att ta världsrekordet i antal shave downs och nå målet på 350’000 sek till Movember Foundation.

Vad gjorde dem?

Världsrekord på Clarion Hotel Malmö Live - för prostatacancer 2Med en vision att samla in 350 000 kronor till Movember Foundation och öka medvetenheten om prostatacancer blev ett världsrekord som sattes på Clarion Hotel Malmö Live på onsdagen den 1 november. The Barber, Malmö Redhawks, Zoi Tattoo, Clarion Hotel Malmö Live och Informationsteknik har tillsammans tagit sig an utmaningen, att ta kampen för mäns hälsa och inleda den kampen med att sätta ett världsrekord på antal shave downs. Tolv barberare från The Barber slätrakade 250 män på sex timmar i Living Room på Clarion Hotel Malmö Live ett event för att samla in så mycket pengar till forskningen för mäns hälsa som möjligt.

Vem tar kampen?

I barberarstolarna såg man bland annat skäggiga hockeyspelare från Malmö Redhawks samt en hel del svenska profiler och celebriteter. Bandet klipptes av kl 14.00 av Markus Rosenberg, Sven Melander och Percy Nilsson och därefter tog konferencier Cornelius Löfmark guida besökarna genom dagen, där han tillsammans med Informationsteknik uppdaterade om status på världsrekordet och den totala insamlingen. Klockan 20.45 intog Rickard Söderberg scenen för att avsluta kvällen på bästa sätt.

Varför detta?

– Mäns hälsa är i kris, säger Malmö Redhawks Marknads- & Försäljningschef, Jens Hemström. Varje dag diagnostiseras 25 svenska män med prostatacancer. Detta gör prostatacancer till den vanligaste cancerformen i Sverige. The Barber, Malmö Redhawks, Zoi Tattoo, Clarion Hotel Malmö Live och Informationsteknik vill tillsammans belysa denna tabubelagda sjukdom, lyfta fram den i ljuset och göra vad vi kan för att färre ska drabbas. Vi vill ta vårt ansvar avslutar Jens Hemström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>