Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Värsta bästa hälsan, samarbete med Generation Pep för att lyfta barns hälsa

Värsta bästa hälsan, samarbete med Generation Pep för att lyfta barns hälsa

Publicerat av: Redaktionen

I Värsta bästa hälsan vänder sig Maria Dufva till de unga och förklarar med hjälp av experter på rörelse, kost, sömn och psykisk hälsa hur ”skärmande” kan påverka måendet.

Värsta bästa hälsan, samarbete med Generation Pep för att lyfta barns hälsa 3Boken är full med fakta, råd och verkliga berättelser från barn som Maria Dufva mött i sitt arbete som kriminolog och föreläsare på skolor. Hon träffar ofta barn som känner sig beroende av mobilen och undrar hur de kan bryta mönstret. Det här är uppföljaren till succén ”Värsta bästa nätet” som sålts i över 150 000 exemplar.

Maria Dufva är kriminolog och jobbar med barn som utsatts för brott, men har med tiden specialiserat sig på brott på nätet. Hon föreläser för barn, unga föräldrar och skolpersonal och är ofta inbjuden att kommentera aktuella händelser som rör barns säkerhet på nätet i olika medier.

– Vi ser att allt fler barn och ungdomar rör på sig för lite och äter för lite av det som kroppen behöver för att må bra. Framförallt ser vi att tonåringar är den grupp som är mest stillasittande och som i lägst utsträckning äter frukt, grönt och fisk enligt kostråden. Mot bakgrund av detta är vi jätteglada över att tillsammans med Maria Dufva och Bonnier Fakta ta fram den här boken som just riktar sig till barn och unga. Vår förhoppning är att boken ska kunna bidra till att fler får kunskap om vad kroppen behöver för att må som bäst, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.

– Bra mat, tid och möjlighet för rörelse och lek och en god sömn borde vara alla barns rätt. God hälsa ska helt enkelt vara tillgängligt för alla. Med den här boken hoppas vi kunna nå många, många barn och tonåringar med kunskap som kan förändra deras liv i en positiv riktning. Framför allt hoppas vi att de som läser den här boken ska upptäcka att det inte är så svårt att ta hand om sin kropp och känna sig pigg, glad och klara av skolan, säger Cecilia Viklund, förläggare på Bonnier Fakta.

Ur innehållet

Sömnen – om vila och återhämtning
Maten – om kost och näring
Kroppen – om rörelse och aktivitet
Hjärnan – om psykisk hälsa och mående
Vem kan du prata med? – om viktiga vuxna

Experter i boken: Christian Benedict, Karin Magnusson, Martin Lossman och Sissela Nutley.

Lärarhandledning kommer att finnas för nedladdning i lärarrummet under rubriken ”Arbeta med böcker i klassrummet”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>