Hem NYHETER Clean Handle dödar 90% av bakterierna och skapar globalt intresse

Clean Handle dödar 90% av bakterierna och skapar globalt intresse

Publicerat av: Redaktionen

Clean Handle desinficerar automatiskt dörrhandtag och dödar upp till 90% av bakterierna.

Clean Handle dödar 90% av bakterierna och skapar globalt intresse 3Med en multifunktionell design och smart distribution av desinficerande lösning kan produkten minska spridningen av sjukdomar i alla typer av miljöer.

Vetenskapliga studier har visat att bakterier och virus överlever betydligt längre på hårda ytor jämfört med på huden, vilket bidrar till att dessa sprids och folk blir sjuka. Dörrhandtag är särskilt utsatta eftersom många personer tar i handtag som sällan desinficeras. Med Clean Handle distribueras en antibakteriell spray på dörrhandtaget redan 10 sekunder efter det har vidrörts och dödar upp till 90% av bakterierna.

Allt började när grundaren och barnkirurgen Claude Kollin stod i en operationssal och insåg att dörrhandtaget han precis tagit i inte var desinficerat. Resultatet blev Clean Handle, som har en patenterad design på den automatiska desinficeringen av dörrhandtag och används bland annat på det välrenommerade Barnsjukhuset Martina i Stockholm.

Utöver den automatiska sprayen har Clean Handle även en multifunktionell design för att passa olika typer av dörrhandtag, och det enda som behövs är 4 AA-batterier och en spraycylinder med den desinficerande lösningen. Baksidan är försedd med självhäftande kuddar som underlättar installationen och kan tas bort utan att lämna några märken efter sig.

Johan Millqvist Englundh, SpoilConcept Communication

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>