Yubo samarbetar med Friends och andra ideella organisationer för att förebygga mental ohälsa bland unga
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Yubo samarbetar med Friends och andra ideella organisationer för att förebygga mental ohälsa bland unga

Yubo samarbetar med Friends och andra ideella organisationer för att förebygga mental ohälsa bland unga

Publicerat av: Redaktionen

 Yubo, den ledande sociala plattformen för Gen Z, meddelar idag att företaget samarbetar med ideella organisationer, samt driver flera kampanjer och events på sin plattform för att belysa den viktiga frågan kring mental ohälsa, i syfte att förhindra ångest orsakad av sociala nätverk och uppmuntra ungdomar att ta hand om sin mentala hälsa.

Tillsammans med de ideella organisationerna kommer Yubo och specialister inom mental hälsa att dela med sig av råd, hålla seminarier och öppna stödlinjer för ungdomar så att de kan hålla sig psykiskt välmående, särskilt på sociala nätverk, då mental ohälsa är ett växande problem bland unga.

Kampanjer för ökad medvetenhet på plattformen

Genom att i dessa kampanjer öka medvetenheten kring mental hälsa hoppas Yubo på att förändra beteenden både online och offline. Kampanjerna drivs i samarbete med flera ideella organisationer världen över, bl.a: Friends (Sverige), Stem4 (Australien, Nya Zeeland/USA/Kanada) och Partnership for Young London (Storbritannien).

Yubo samarbetar med Friends och andra ideella organisationer för att förebygga mental ohälsa bland ungaTack vare dessa kampanjer kommer ungdomarna på Yubo få direkt tillgång till en hjälplinje som kan stödja dem vid ångest, oro eller när som helst när de känner sig nere. Dessa kampanjer kommer att synas i Yubos Swipe-funktion under oktober månad.

Yubo har för närvarande mer än 50 miljoner abonnenter världen över, varav över 2,2 miljoner bor i Norden. (Sverige: 1 miljon, Norge: 491 000, Danmark: 471 000, Finland 300 000).

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>