Hem NYHETER ​Det digitala sjukhuset Hälsobyn vann eftertraktat pris under HIMSS i Helsingfors

​Det digitala sjukhuset Hälsobyn vann eftertraktat pris under HIMSS i Helsingfors

Publicerat av: Redaktionen

Hälsobyn vann priset Outstanding ICT Achivement för en enastående prestation när det gäller att utnyttja ICT för att ge en signifikant förbättring av patientvård och säkerhet.

​Det digitala sjukhuset Hälsobyn vann eftertraktat pris under HIMSS i Helsingfors 3Den digitala hälsovårdens tävling HIMSS-Elsevier premierar ICT-lösningar som avsevärt förbättrar patientvården och löser de stora utmaningar som sjukhusen har idag.

I Finland måste hälsovårdssektorn under de kommande årtiondena, med nuvarande resurser, producera tjänster kostnadseffektivt för en allt mer växande åldrande befolkning.

Med detta i åtanke har Innofactor tillsammans med HUS och Tieto tagit fram ett koncept – Hälsobyn – där personal inom specialsjukvården, patienter och IT-experter tillsammans planerar och bygger en digital tjänst. Konceptet kan införas i alla slags organisationer inom hälsovården och kan reproduceras för användning av alla slags patientgrupper.

”Hälsobyn är inte bara en teknikplattform, det är en unik helhet där stöd för verksamhetsförändring spelar en väsentlig roll”, säger utvecklingsdirektör Visa Honkanen från HUS, som tog emot priset på HIMSS huvudscen i Helsingfors.

Nominerade för priset var bland annat Pohjola Sjukhus och Cambridge University Hospital.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>