Hem NYHETER ​Familjechatten – ett nytt stöd till dig som förälder

​Familjechatten – ett nytt stöd till dig som förälder

Publicerat av: Redaktionen

Halmstads kommun startar en ny kanal för föräldrar som vill ha tips och råd kring sitt föräldraskap.

​Familjechatten – ett nytt stöd till dig som förälder 3Familjechatten bemannas av erfarna föräldrarrådgivare och är öppen fyra kvällar i veckan, söndag till onsdag mellan klockan 18 och 21.

Chatta med oss om föräldraskap och andra frågor som uppstår kring barn och ungdomar.

Frågorna kan handla om svårigheter, funderingar eller allmän oro gällande ditt barn eller ungdom. Men också funderingar kring hur man som förälder kan hantera olika frågor som exempelvis skärmtid, syskonbråk, tjat och konflikter.

Man kan alltid vara anonym i chatten. Men alla som jobbar i chatten har det som kallas anmälningsplikt. Får rådgivarna information som gör att man blir bli väldigt oroliga för ett barn under 18 år, har personalen skyldighet att göra vad vi kan för att hjälpa den personen.

Chatten startar den 7 oktober och kommer att vara igång fram till jul, söndag till onsdag. Efter provperioden kommer den att utvärderas.

– Detta är ett modernt sätt att arbeta förebyggande. På socialförvaltningen arbetar vi hela tiden för att hitta nya och nyttiga kontaktytor för oss i det sociala arbetet. Jag är övertygad om att chatten är ett mycket bra komplement som en del i det förebyggande arbetet, säger förvaltningschefen Hans Jörgen Wahlhed.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>