Hem NYHETER ​Grönt ljus för dubblerad vård och omsorg i Bromma sjukhus

​Grönt ljus för dubblerad vård och omsorg i Bromma sjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Regionfullmäktige har gett grönt ljus till att försälja fastigheten Bromma sjukhus till fastighetsbolaget Vectura AB.

​Grönt ljus för dubblerad vård och omsorg i Bromma sjukhus 2

Tobias Nässén

Beslutet gör det möjligt att använda hela Bromma sjukhus till vård och omsorg istället för endast hälften som i dag. Vårdgivaren Stockholms sjukhem kommer också fortsatt bedriva sjukvård i Bromma sjukhus.

– Det här är ett viktigt beslut för att möjliggöra mer vård och omsorg både i Bromma men även hela västra Stockholm. Det är bra att långsiktiga aktörer vill vara med och ta ansvar för att bygga ut sjukvården i en växande Stockholmsregion, säger Tobias Nässén, (M) vård och valfrihetsregionråd.

Bromma sjukhus kan få dubbelt så mycket vård som i dagsläget. Idag är ungefär hälften av Bromma sjukhus tomställt i väntan på upprustning. Nu möjliggör Region Stockholm för en ny aktör att utveckla Bromma sjukhus och fördubbla den vård och omsorg som kan bedrivas där.

Vectura AB vann budgivningen med högst bud. Köpeskillingen är 570 miljoner kronor och ska användas för att fortsätta bygga ut och modernisera sjukvården i Region Stockholm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>