Idag invigdes Testa Center i Uppsala, ett innovationscenter där teknologier och produkter för framtidens läkemedel utvecklas.

​Nytt centrum för att utveckla teknologier för framtidens läkemedel invigt – stöds av Region Uppsala 1

Interiör från Testa Center.

Region Uppsala är en av många aktörer som bidragit till att satsningen kan bli av.

– Det är fantastiskt att en av de viktigaste satsningarna inom life science i Uppsala någonsin nu har blivit verklighet. Detta kommer ytterligare stärka Uppsalas roll inom life science och bidra till utveckling och hållbar tillväxt i Uppsala län. Det är precis den här sortens samarbeten som vi eftersträvar i vårt regionala utvecklingsarbete, säger Jenny Lundström (MP), ordförande för den regionala utvecklingsnämnden.

Anläggningen ligger i Boländerna, drivs av GE Healthcare, och är en öppen plats för företag och forskare från hela landet. I centret finns bland annat fyra bioprocesslaboratorier där nya produkter ska kunna testas. Centret ska göra det lättare att omsätta forskning i kommersiellt gångbara produkter.

En rad aktörer har bidragit till satsningen, däribland regeringen, som gått in med 100 miljoner kronor. Region Uppsalas bidrag uppgår till 3 miljoner kronor, som ska användas till bland annat marknadsföring och att utveckla samverkan mellan olika aktörer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>