Hem NYHETER ​Samhall ställer om till storskalig produktion av skyddsvisir till sjukvården

​Samhall ställer om till storskalig produktion av skyddsvisir till sjukvården

Publicerat av: Redaktionen

Efterfrågan på skyddsvisir att använda inom vården är rekordstor.

​Samhall ställer om till storskalig produktion av skyddsvisir till sjukvården 2

”Alla inblandade såg snabbt nyttan i att samverka för att kunna generera stora volymer skyddsvisir, vilket är det som behövs just nu.”

I Göteborg genomförs nu storskalig produktion – en och en halv miljon visir ska produceras i veckan. För att klara efterfrågan ställer delar av Samhalls personalstyrka om.

– Samhalls huvuduppgift är att hitta utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning. Vi matchar arbetsförmåga med arbetsuppgift, och i det här fallet är vi mycket stolta över att så många av våra medarbetare kan hjälpa till och bidra i en svår situation, säger Göran Olinder, affärsområdesdirektör Samhall.

Totalt bidrar cirka 300 Samhallmedarbetare i produktionen av skyddsvisir i olika lokaler runt om i Göteborg. Totalt ska ungefär 300 000 visir tillverkas dagligen. Det är en snabb och effektiv lösning som kommer vården och därmed hela samhället till gagn.

– Vi är mycket glada över att ha fått till det här samarbetet på plats så pass snabbt. Alla inblandade såg snabbt nyttan i att samverka för att kunna generera stora volymer skyddsvisir, vilket är det som behövs just nu. Det känns mycket bra att Samhall kan bidra med engagerad och kunnig arbetskraft, säger Göran Olinder.

Visiren produceras på uppdrag av Göteborgsföretaget Brigo som i sin tur levererar dessa till Abena-koncernen. Abena förser offentlig och privat sektor med hälso- och sjukvårdsprodukter. Abena är särskilt positiva över det nyupprättade samarbetet med Samhall.

– Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Samhall kring visirproduktion, vilket gör att vi kan fortsätta leverera till hälso- och sjukvården i Sverige, Danmark och resten av Europa. Vi är väldigt stolta över hur långt vi har nått på bara fyra veckor, säger Grete Müller, inköpschef på Abena A / S.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>