​Susann Pettersson nominerad till Årets nyskapande chef
Hem NYHETER ​Susann Pettersson nominerad till Årets nyskapande chef

​Susann Pettersson nominerad till Årets nyskapande chef

Publicerat av: Redaktionen

Den 13 mars utses årets nyskapande chef inom offentlig sektor.

​Susann Pettersson nominerad till Årets nyskapande chef 1

Susann Pettersson, chef för huvuduppdrag Hälsa på Ängelholms kommun är nominerad till årets nyskapande chef.

Susann Pettersson som är chef för Hälsa på Ängelholms kommun har nominerats för sina utvecklingsinsatser inom äldreomsorgen.

Tidningen Offentliga Affärer står bakom den årliga konferensen Offentlig Chef som äger rum i Stockholm den 13 mars. På konferensen ska två pristagare utses i kategorierna ”Årets nyskapande chef” samt ”Årets offentliga chef”. Susann Pettersson som är huvuduppdragschef för Hälsa i Ängelholms kommun är en av de nominerade till Årets nyskapande chef.

– Att bli nominerad känns både hedrande och som ett kvitto på att vi är på rätt väg med vårt spännande utvecklingsarbete inom äldreomsorgen säger Susann Petterson.

När Susann började som chef för Hälsa på Ängelholms kommun 2015 hade hon två saker för ögonen. Att få medarbetarna att känna stolthet för sitt viktiga arbete och att skapa struktur för att få möjlighet till utveckling.

– Jag ville att medarbetare och chefer skulle träda fram, våga ta plats och vilja utveckla verksamheten. Att jobba med äldreomsorgsfrågor är spännande, det är minst lika viktigt som allt annat inom kommunen och den självbilden ska alla ha som arbetar inom Hälsa, säger Susann Pettersson.

Susann uppmuntrade till att skapa en organisation som präglas av mod och kreativitet, där man vågar ifrågasätta gamla normer och pröva nya lösningar. Utöver projektet Älska Äldreomsorgen, som startades för att förändra bilden av arbetet inom äldreomsorgen och för att stärka arbetsgivarvarumärket, kavlade Susann och hennes medarbetare upp ärmarna för att börja jobba med välfärdsteknik och digitalisering.

– Det är viktigt att ligga i framkant för att möta framtidens utmaningar såsom kompetensförsörjning, växande befolkning och förändrat sjukdomspanorama. Det kräver förändrat arbetssätt och nya lösningar, säger Susann.

Inom Hemtjänsten sköter idag medarbetarna all dokumentation med sin personliga arbetstelefon. Genom telefonen får medarbetarna tillgång till sitt dagliga schema och kan se vad brukarna behöver hjälp med. Eventuella inköp görs med hjälp av surfplatta och efter besöket låser man ytterdörren med hjälp av en digital låsfunktion. För de som medicinerar i hemmet kommer det snart att stå en robot på köksbänken som meddelar när medicinen ska tas. Med hjälp av kuddar som ger ett särskilt ljud ifrån sig får personer med sömnsvårigheter hjälp att somna. Digitala spel finns för att hjälpa personer med demens.

– I och med alla nya lösningar får vi mer tid att göra sånt som är viktigt för våra äldre samtidigt som vi kvalitetssäkrar vårt jobb, säger Susann.

Varje år arrangerar Susann och hennes medarbetare ett utbildningsforum för alla medarbetare inom Hälsa. Utbildningsforum ger tillfälle att inspireras och mötas under andra former för att ge bästa möjliga service till kommuninvånarna. Förra året bjöds medarbetarna exempelvis på en hälsomässa och föreläsningar på temat friskvård.

Nomineringstext Susann Pettersson

”Susann har, sedan hon för några år sedan tog över chefskapet för den nybildade förvaltningen Huvuduppdrag Hälsa, genom sitt förändringsarbete skapat en effektiv och välmående organisation såväl ur ett verksamhetsperspektiv som ur ett medarbetarperspektiv. Hon har därtill jobbat stenhårt med är digitalisering och välfärdsteknik.”

Samtliga nominerade till Årets nyskapande chef

Susann Pettersson, Chef Hälsa, Ängelholms kommun

Boel Mörck, Områdeschef och Direktör för Medicinsk Information på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Charlotta Netsman, Verksamhetschef Stenegård, Ljusdals kommun

Erik Sandström, Direktör verksamhetsområde Direkt, Arbetsförmedlingen

Eva Olin, Ekonomidirektör, Nacka kommun

Per Andersson, Ambulanssjukvården, Akademiska sjukhuset i Uppsala

Peter Graf, VD, Tiohundra AB

Åsa Swan, Urban Designchef,

Älvstranden Utveckling AB

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>