​Sveriges yngsta universitetssjukhus blev Sveriges bästa: ”I dag ska vi njuta”
Hem NYHETER ​Sveriges yngsta universitetssjukhus blev Sveriges bästa: ”I dag ska vi njuta”

​Sveriges yngsta universitetssjukhus blev Sveriges bästa: ”I dag ska vi njuta”

Publicerat av: Redaktionen

På onsdagen firades det på Universitetssjukhuset Örebro när Dagens Medicin delade ut priset Bästa sjukhus.

​Sveriges yngsta universitetssjukhus blev Sveriges bästa: ”I dag ska vi njuta” 1

Personalen på USÖ jublar när de får ta emot priset för Bästa sjukhus i klassen Universitetssjukhus. Foto: Maria Bergman

”Rankingen bygger på att de medicinska resultaten väger tyngst”, sa Christina Kennedy, chefredaktör.

Lars Lundgren, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län fick ta emot diplom, blommor och en glasstaty i form av ett äpple. Han tackade personalen för att USÖ blivit Bästa sjukhus i klassen Universitetssjukhus.

– Jag känner mig tagen. Det är fantastiskt att få vara med om detta. Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare i hela regionen. Det är vår organisation som har bidragit till att vi har åstadkommit det här, säger han.

I kategorin medicinsk kvalitet låg USÖ i topp redan förra året. Nu har sjukhuset också bästa resultat i kategorin överbeläggningar och presterar mycket bra inom tillgänglighet, ekonomi, patientenkäter och trycksår. USÖ utmärker sig också inom intensivvård, kärlkirurgi och njursvikt. Sammanlagt använder Dagens Medicin 170 indikatorer när de gör sin bedömning. Nytt för i år är indikatorn hjärtkirurgi, där USÖ också hamnar i topp.

– Det här är en fantastisk utveckling. Sveriges yngsta universitetssjukhus, som i börjar var ifrågasatt och aktivt motarbetet, är bäst i landet. Det handlar mycket om samverkan och ett idogt arbete. I dag ska vi njuta och fika. Imorgon kavlar vi upp ärmarna igen, säger Andreas Svahn, regionråd och regionstyrelsens ordförande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>