100 000 dollar till svensk insamling för covid-vaccin
Hem COVID-19 100 000 dollar till svensk insamling för covid-vaccin

100 000 dollar till svensk insamling för covid-vaccin

Publicerat av: Redaktionen

Mjukvaruföretaget Zendesk, som är ledande inom helpdesklösningar, donerar nu 100 000 dollar till svenska Vaccine Forward.

Den ideella insamlingsorganisationens mål är att bidra till insamling av pengarna som saknas för att vaccinera invånarna i världens 92 fattigaste länder mot covid-19.

bara tre månader har organisationen samlat in nästan 15 miljoner kronor.

Vaccineringen av västvärlden fortgår och hälften av alla svenskar över 18 år har nu fått minst 1 dos. Så är dock inte fallet i stora delar av världen, där vaccinationerna knappt påbörjats. För att bidra till vaccinering för de 2 miljarder människor som lever i de 92 fattigaste länderna har den svenska insamlingsorganisationen Vaccine Forward skapats. Nu donerar mjukvaruföretaget Zendesk, genom sin Zendesk Neighbour Foundation, 100 000 dollar till organisationen och kampen mot covid-19.

100 000 dollar till svensk insamling för covid-vaccin– Kampen mot viruset är långt ifrån över, i många länder är tillgången till vaccin fortfarande bristfällig. Vi värnar om att stödja utsatta områden i världen och denna donation till Vaccine Forward och COVAX AMC är ett konkret sätt att bidra till att vända utvecklingen i pandemin. Vi måste tillsammans ta ansvar för att stoppa covid-19, säger Megan Trotter, hållbarhetschef på Zendesk.

Donationen innebär att Vaccine Forward nu samlat in 14,8 miljoner kronor vilket motsvarar över 175 000 vaccinationer.

Organisationen drivs pro bono vilket gör att alla donationer oavkortat går till COVAX AMC genom den Globala Vaccinalliansen (GAVI).

–Att vi nu är många som fått åtminstone en dos innebär inte att vi kan slappna av. Viruset framfart måste stoppas globalt och generösa entreprenörsföretag kan verkligen bidra till detta. Zendesk fantastiska bidrag tar oss ytterligare några steg närmare målet, säger Elisabeth Thand Ringqvist, grundare av Vaccine Forward.

Både privatpersoner och organisationer har hittills bidragit till insamlingen. Däribland norska RASMUSSENGRUPPEN AS som donerat 10 miljoner norska kronor och Coop som låter sina medlemmar skänka donationer via sina poäng och i Södermanland har Länsförsäkringar Södermanland, Sparbanken Rekarne och Sörmlands Sparbank gått ihop i Sörmlandskampanjen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>