Ledande belgiskt universitetssjukhus väljer RayStation
Hem TEKNIK Ledande belgiskt universitetssjukhus väljer RayStation

Ledande belgiskt universitetssjukhus väljer RayStation

Publicerat av: Redaktionen

RayStation kommer att automatisera arbetsflöden och stödja storskalig adaptiv planering på AZ Sint-Jan Brugge – Oostende AV Hospital.

AZ Sint-Jan Brugge – Oostende AV Hospital, ett ledande belgiskt universitetssjukhus, har valt RayStation som enda dosplaneringssystem för den expanderande strålbehandlingsavdelningen på sitt centrum i Brygge. RayStation kommer att ersätta avdelningens nuvarande system och stödja dosplanering både för strålbehandling för existerande linjäracceleratorer och för två nyinköpta  dosplaneringslösning it-hälsa.se maskiner.

RayStation kommer att göra det möjligt för avdelningen att förenkla och optimera arbetsflöden och göra stora framsteg inom adaptiv planering. Avtalet omfattar bland annat RayStations kompletta system för adaptiva strålterapi och flermålsoptimering (MCO). Licenser har köpts för nio samtidiga användare.

– RayStations kapacitet för flermålsoptimering (MCO) kommer att ge oss ett enklare sätt att skapa optimerade planer som överensstämmer med kliniska mål för varje unikt fall. Kontureringsverktygen är utmärkta och kommer att spara väsentligt med tid samtidigt som precisionen ökar, säger Geertrui Demeestere, M.D., chef för strålbehandlingsavdelningen vid centret i Brygge.

– Adaptiv strålterapi är en viktig metod för att nå framgång, och RayStation ger oss alla verktyg vi behöver i ett och samma system. Funktioner såsom snabb beräkningshastighet och noggrann deformerbar registrering kommer att möjliggöra ett snabbt och effektivt arbetsflöde för adaptiv terapi.  RaySearch har det tekniska kunnandet för att skräddarsy installationen efter våra krav, inklusive implementering av VMwares Horizon VDI-lösning. RayStations skriptningsverktyg gör det möjligt att automatisera och optimera arbetsflödet för dosplanering, säger Bert Bakelandt, fysikchef på AZ Sint-Jan – Oostende AV Hospital, Brygge.

– Vi är mycket glada att kunna tillhandahålla en komplett dosplaneringslösning för AZ Sint-Jan – Oostende AV Hospital. Adaptiv strålterapi är ett av våra viktigaste fokusområden och vi har redan från början konstruerat RayStation med det i åtanke.  Vi ser fram emot ett samarbete som kommer ge fler patienter i Brygge möjlighet att behandlas med adaptiv strålterapi, säger Johan Löf, VD för RaySearch Laboratories AB.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>