Svensk offentlig sektor anammar modern mötesteknik
Hem NYHETERIT-LÖSNING Svensk offentlig sektor anammar modern mötesteknik

Svensk offentlig sektor anammar modern mötesteknik

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska utvecklaren av mobila appar för möten och events, MeetApp, har den senaste tiden fått flera större beställningar av svensk offentlig sektor, bl a från Stockholms stad, flera av landets landsting och flera offentligt ägda bolag.

– Svensk offentlig sektor ligger i absolut global framkant i införandet och användandet av modern mötesteknik som gör medarbetarna mer engagerade och bättre informerade”, säger Mats Bäcklund, VD för MeetApp AB.it-hälsa.se

Stockholms stad har nyligen implementerat mötes- och eventapplikationen MeetApp, vilket innebär att 50 olika organisationer inom staden använder eller planerar att använda denna specialutvecklade mobila plattform primärt för interna möten. Avsikten är att förbättra dialogen med medarbetarna under möten och evenemang samt få ett bättre verktyg för deltagarregistrering.

MeetApp är en svenskutvecklad marknadsledande app för möten och event, med möjligheter att kommunicera med deltagarna före, under och efter eventet, ta in synpunkter med mentometerfunktioner, ge alla deltagare möjlighet att nätverka samt göra utvärderingar i efterhand.

–       Det är tydligt att svensk offentlig sektor ligger i framkant i nyttjande av modern digital teknik som kan förbättra verksamheten, i detta fall intern kommunikation och möteseffektivitet. De är skarpare och snabbare än såväl privat sektor som utländsk offentlig sektor på att implementera dylika lösningar, tack vare sin kultur som innefattar mycket dialog, medbestämmande och konsensus, säger Mats Bäcklund, VD, MeetApp AB.

–       Riksrevisionen kritiserade nyligen regeringen för att digitaliseringen av den offentliga sektorn går dåligt, men det är inget vi upplever.

Förutom Stockholms stad har flera landsting, två olika regionala handelskammare, flera kommunala och statliga bolag samt olika organisationer inom vård och tandvård inom offentlig verksamhet under året börjat använda MeetApp.

–       De är också ofta större organisationer med ett stora kommunikationsbehov som ser ett värde i att göra mötena bättre och roligare, men ofta utan möjlighet eller önskan att kosta på olika typer av lyx, underhållning och excesser. En mötesapp som MeetApp förbättrar mötena avsevärt – till en förvånansvärt billig penning, avslutar Mats Bäcklund.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>