2023 års Garmin Health Summit hyllar digitala hälsolösningar aktiverade med smartwatches
Hem PRODUKTNYTTGARMIN 2023 års Garmin Health Summit hyllar digitala hälsolösningar aktiverade med smartwatches

2023 års Garmin Health Summit hyllar digitala hälsolösningar aktiverade med smartwatches

Publicerat av: Redaktionen

Garmin Health, ledande inom digitala hälsolösningar som tillhandahåller data och insikter från Garmins ekosystem av produkter presenterar idag vinnarna av Garmin Health Awards som hålls för femte året i rad, denna gång i Singapore.

Detta är ett event som uppmärksammar banbrytande lösningar inom hälsa och wellness som bidrar till att förbättra företags resultat, patient- och befolkningshälsan.

2023 års Garmin Health Summit hyllar digitala hälsolösningar aktiverade med smartwatches

För femte året i rad uppmärksammas innovativa hälsolösningar, forskningssamarbetet med Polaris Dawn lyfts och banar väg för nya kraftfulla biometriska funktioner, exklusiva för Garmin Health-kunder

“Vi är stolta över att få uppmärksamma några oerhört imponerande program för lösningar inom hälsa och wellness. Det är verkligen inspirerande och motiverande att se innovation på en så hög nivå. På alla Garmins anställdas vägnar, grattis till alla vinnare och till alla som har deltagit i Garmin Health Awards.” — Jörn Watzke, senior director för global B2B-försäljning på Garmin Health.

Följande har utsetts som vinnare i Garmin Health Awards baserat på deras lösnings fördelar, skalbarhet, unikitet, innovation och framgångsrika integrering av Garmin wearables:

Kategori: Hälsovård & Forskning

Vinnare: Blue Room Biometrics powered by Real Response Pty. Ltd., Australia

  • BlueRoom Biometrics integrerar data i realtid från Garmin smartklockor och aktivitetsmätare i virtuella och verkliga träningspass. Genom att använda Garmin Health SDK tillhandahåller systemet realtidsdata och stressmätningar med hjälp av måttet HRV (Heart Rate Variability), som kan användas för att anpassa träningsupplevelsen för varje deltagare. Dessutom har en AI-motor utvecklats för att automatisera denna process och göra träningen säkrare och mer effektiv.
  • Sleep Advice Technologies har utvecklat PREDICTS, en familj av patenterade algoritmer designade för att förutsäga en persons sömnighet. Genom att erbjuda en analys i realtid av trötthet baserat på en modell av det autonoma nervsystemet genererar PREDICTS en avisering då övergången från vaken till dåsig är på väg att ske för att kunna förutsäga insomningen långt innan en person tappar kontrollen över sin aktivitet. Programmet finns tillgängligt för eftermarknads- och OEM-applikationer och kan köras med bärbara sensorer och kontaktsensorer. Djupgående valideringstester som simulerar körförhållanden med sömndepriverade förare har framgångsrikt slutförts. Det används på en flotta av tunga lastbilar sedan januari 2023.
  • Humanoo är en global plattform inom hälsa och wellness som stödjer företag och försäkringsbolag med en bred uppsättning tjänster för att öka medvetenheten om hälsa bland anställda och försäkringstagare. Humanoo erbjuder internt producerat innehåll, gamification-lösningar med utmaningar och belöningar samt olika hälsotjänster som personlig coachning och program för att assistera anställda. Humanoo hanterar alla hälsoerbjudanden från en plattform med holistiskt engagemang för hälsa, rapporter kring framsteg och meningsfulla insikter. Humanoo samarbetar med över 750 företagskunder och 21 ledande europeiska försäkringsbolag.

Real Response har revolutionerat utbildning för räddningspersonal i Australien. Från början erbjöd företaget traditionella första hjälpen-kurser och utvecklades sedan till en ledare inom fördjupad, simulationsförstärkt träning. Med introduktionen av BlueRoom har Real Response expanderat och satt nya standarder för praktiska, realistiska upplevelser.

Kategori: Försäkring och Personalhälsa

Vinnare: Sleep Advice Technologies Srl, Italy

Sleep Advice Technologies är en innovativ start-up, startad i juli 2018 och etablerad i Turin (Italien). Företaget drar full nytta av den synergiska inputen från expertläkare inom sömn, erfarna chefer inom området för bil- och halvledarteknologi, samt fakultet och forskare från ett av de ledande tekniska universiteten i Italien.

Kategori: Fitness & Wellness

Vinnare: Humanoo, Germany

Humanoo har sitt huvudkontor i Berlin och är ett ledande europeiskt teknikföretag inom wellness för företag och försäkringstagare. De hjälper redan över 750 organisationer, från ledande försäkringsbolag till välkända varumärken och offentlig förvaltning har Humanoo sin grund i övertygelsen att välbefinnande måste implementeras helhetsorienterat och i stor skala för att möjliggöra hållbara, mätbara resultat för klienter och användare.

Hur vinnarna utsågs

Finalisterna i Most Innovative Solutions award presenterade en pitch-video på 3 minuter under Garmin Health Summit och fick svara på frågor från fyra personer i en panel bestående av experter inom varje kategori samt en representant från Garmin Health. Vinnaren får kvalitativa Garmin wearables till ett värde av 10 000 dollar.

Huvudtalare lyfter forskningssamarbete vid rymdfärd

Mathias Basner, MD, PhD, MScEpi, Professor och direktör Director på Behavioral Regulation and Health Section på den psykiatriska avdelningen vid University of Pennsylvania Perelman School of Medicine höll eventets huvudtal med titeln “Commercial Spaceflight: Unobtrusive Crew Health Monitoring in an Extreme Environment.”

Basner presenterade en ingående översikt av en av de mest framstående Garmin Health-forskningssamarbetena hittills – Polaris Dawn mission. Under en fem dagar lång rymdfärd bär besättningen Garmin fēnix 7 smartwatches, vilket gör att forskare kan registrera och följa deras biometriska data såsom puls1 (och HRV-status), Pulse Ox2, Body Battery och mer dygnet runt.

Förbättrade BBI-fördelar

Teamet inom Garmin Health presenterade möjligheten till förbättrade Beat to Beat Intervall-mätningar (BBI) under eventet. Dessa kraftfulla verktyg använder sensorteknologi i Garmin smartwatch för att samla in HRV-data (heart rate variability) och exklusivt tillhandahålla dessa mätningar till Garmin Health-kunder via Garmin Health Standard SDK och Garmin Health API.

“En av de variabler som gör Garmin Health till en attraktiv affärslösning för företag är deras dedikation och tillgång till avancerade data och analys, särskilt heart rate variability (HRV) och beat-to-beat intervaller (BBI). Vi tror att BBI är viktig biometriska data som kan hjälpa forskare och försäkringsbolag att bättre förstå användarens övergripande hälsa och välmående.” — Scott Burgett, Senior Director på Garmin Health Engineering

Med imponerande batteritid och mycket exakta biosensordata är Garmins smartklockor i framkant när det gäller att driva snabba förändringar inom digital hälsa och digitala terapiverksamheter. Dessutom kan Garmins oerhörda batteritid på dess klockor hålla i upp till minst en vecka och upp till flera veckor utan laddning, beroende på modell av smartklocka. Dessutom har klockorna flexibla gränssnitt för att tillhandahålla exakta biosensordata till sina samarbetspartners.

Garmin Health Summit är endast tillgängligt för särskilt inbjudna och erbjuder två dagar av värdefullt nätverkande och möjlighet till lärande med expertsessioner som utbildar och informerar deltagarna om olika ämnen som Garmin Health Connected Ecosystem, Hälsovård, Forskning, Försäkring, Fitness och Förmåner för anställdas hälsa – samtidigt som det finns möjlighet att knyta kontakter med kollegor och respekterade branschledare. För mer information, besök Garmin Health Summit pe.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>