Atleter kan nu köra ultradistanser med Garmin Enduro
Hem PRODUKTNYTTGARMIN Atleter kan nu köra ultradistanser med Garmin Enduro

Atleter kan nu köra ultradistanser med Garmin Enduro

Publicerat av: Redaktionen

Enduro är framtagen för de allra längsta loppen och erbjuder flera veckors batteritid i en tålig lättviktsdesign.

Atleter kan nu köra ultradistanser med Garmin Enduro

 

Den erbjuder även avancerade träningsfunktioner

Enduro är framtagen för dig som vill hålla på länge. Den är tillverkad i ett tåligt lättviktsmaterial och har vårt nya bekväma UltraFit nylonarmband. Den finns även i en version med en boett i titan med diamantliknande kol (DLC). Oavsett om du springer eller cyklar kan du enkelt justera dina inställningar och genom att ta bort några funktioner få den längsta batteritiden som finns tillgänglig på en wearable från Garmin just nu. Då Enduro är fulladdad kan den ge dig upp till 70 timmars batteritid i GPS-läge och med solladdning kan den utökas till 80 timmar.

Enduro är framtagen för evighetslånga lopp och har ett flertal nya verktyg för träning och återhämtning. Många av de traditionella smartwatchfunktionerna i en multisportklocka har förändrats och förbättrats för att möta de specifika behov en långdistanslöpare eller cyklist har:

  • Trail run VO2 Max: Få koll på din kardiovaskulära konditionsnivå med nya trail run VO2 max som automatiskt justeras baserat på dina prestationer inom löpning relaterat till stigens karaktär.
    Ditt V02 Max justeras också baserat på andra omständigheter i din omgivning, såsom värme och anpassning till högre höjder.
  • Förbättringar i ClimbProTM Trail: Få information i realtid om aktuell och kommande stigning; lutning, distans och höjdstigning. För ökad säkerhet och medvetenhet ger ClimbPro trail nu även information om dina framsteg under utförslöpning.
  • Vilotimer: Välj aktivitetsprofilen för Ultralöpning och använd funktionen vilotimer för att logga den tid du tillbringar på vilo- och energistationer.
  • Mountainbiking: Logga detaljerna under dina MTB-turer med hjälp av mountainbikedata samt specialiserade mått på intensitet och flöde som graderar ledens svårighet och visar hur jämn din utförskörning är. På så vis får du ett resultat som du kan slå nästa gång.
  • Återhämtning: Att ge kroppen möjlighet att återhämta sig mellan dina träningspass är helt avgörande för din utveckling. Efter varje träningspass kommer den inbyggda återhämtningsrådgivaren rekommendera hur lång vila din kropp behöver innan nästa större ansträngning. Detta baseras på sömn-, tränings- och hälsodata.
  • Rekommenderade träningspass: Få dagliga förslag på träningspass för både löpning och cykling baserat på din träningsbelastning, träningsmängd och träningsstatus.

Hälsa och välmående varje dag

Enduro erbjuder innovativa funktioner inom hälsa och välmående. Bland annat handledsbaserad pulsmätning och en Pulse Ox-sensor som mäter hur väl du anpassar dig till höjder och ger avancerad sömnregistrering. Ta också del av den ovärderliga funktionen Body Battery som registrerar data för att kunna mäta dina energinivåer, vilket kan hjälpa dig vid planering av både träning och vila.

Håll dig uppkopplad med hjälp av en satellitkommunikatör, även då du saknar mobiltäckning

Oavsett var din rutt tar dig är det viktigt att du ser till att vara uppkopplad. Enduro är fullspäckad med funktioner för navigation och ger dig tillgång till flera globala satellitsystem som gör att du får bättre positionering i mer utmanande områden än vad du får med enbart GPS. Den har också inbyggda ABC-sensorer såsom en höjdmätare som ger höjddata, en barometer som registrerar väder och en 3-axlad elektronisk kompass.

Då den är hopparad med satellitkommunikatören Garmin inReach® Mini kan du skicka och ta emot meddelanden direkt på handleden och dela din position med din familj och dina vänner så att de kan följa dig, även under de allra längsta loppen eller de längre träningspassen som du kör utanför områden med tillförlitlig mobiltäckning. inReach Mini är kompakt, tillverkad i lättviktsmaterial och du fäster den enkelt i ett vätskebälte eller i ett klädesplagg.

Förutom att du kan dela din position och kommunicera via tvåvägsmeddelanden så kan du även skicka interaktiva SOS-alarm via inReach Mini. Då du har aktiverat ett SOS-alarm så kommer en koordinator på ett globalt responscenter att spåra din position och meddela räddningspersonal i området. Du kommer att behålla kontakten med koordinatorn under hela räddningsinsatsen och kan också meddela förinlagda nödkontakter.

Enduro finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris på 9 399 respektive 10 599 kronor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>