Hem NYHETER Panasonic producerar prototyper för andningsapparater för att hjälpa Covid-19-patienter

Panasonic producerar prototyper för andningsapparater för att hjälpa Covid-19-patienter

Publicerat av: Redaktionen

Som ett svar på en förfrågan från den walesiska regeringen jobbade Panasonic-anställda dygnet runt för att införskaffa delar och tillverka myndighetsgodkända andningsapparater för användning i kliniska prövningar.

Panasonic producerar prototyper för andningsapparater för att hjälpa Covid-19-patienter 2

Bild från den första produktionskörningen med endast ett fåtal av de som var involverade i projektet. (vänster till höger: Gareth Jones (Panasonic Manufacturing UK, Home Appliance Division, Business Development Manager), Fran Hawkes (Process Engineering), Jason Bevan (Manufacturing Team Leader), Kevin Jones (MD of Mobile Solutions Business Division EU), Rob Blowers (Home Appliance Division Director).

Anställda på Panasonics tillverkningsanläggning i Cardiff, Wales, har tillverkat 80 andningsapparatprototyper för att hjälpa sjukhuspatienter som drabbats av Covid-19. Andningsapparaten – en CPAP (continuous positive airway pressure)-maskin – designades av Dr Rhys Thomas på Glangwili-sjukhuset i Carmarthen och Maurice Clarke på ingenjörsfirman CR Clarke & Co.

För att möta den walesiska regeringens förfrågan samlades kompetens från flera hundra anställda vid Panasonic-anläggningen för att förfina designen, införskaffa delar och påbörja tillverkning. Teamet, som bestod av anställda från Mobile Solutions Business, som tillverkar robusta notebooks och surfplattor, och Home Appliance Division, skapade den nya produktionslinjen för CPAP-maskinerna på två dagar. Prototyperna levererades bara tre veckor efter att den första begäran om hjälp mottagits.

“Vi hörde av oss till den walesiska regeringen för att se om våra kunskaper och anläggningar kunde vara till hjälp i dessa svåra tider, och de vände tillbaka med denna förfrågan,” säger Robert Blowers, Panasonic Home Appliance Division Director. ”Teamet har jobbat röda dagar och under helger för att få ihop det och det var fantastiskt att se hur människor från våra mycket olika affärsområden gick samman för att möta utmaningen. Vi står redo för att massproducera enheterna, men hoppas naturligtvis att det aldrig kommer att behövas.”

Enheten har fått ett initialt godkännande från Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, en verkställande del av Department of Health and Social Care som ansvarar för regleringen av alla mediciner och medicinska enheter som används i Storbritannien. Kliniska prövningar sker löpande och Panasonics tillverkningsanläggning står redo för att producera ytterligare 1 000 enheter vid behov.

Panasonic producerar prototyper för andningsapparater för att hjälpa Covid-19-patienter 3

Den första CPAP-maskinprototypen.

CPAP-maskinen ger ett kontrollerat flöde av positivt tryck, högt syresatt luft för coronaviruspatienter, vilket hjälper förbättra deras blodsyrehalter. Andningsapparaten kan minska antalet patienter som behöver mekanisk andningshjälp på intensivvårdsavdelningar.

Anställda på Panasonic-anläggningen har också varit involverade i en rad andra initiativ för att hjälpa till under coronakrisen, bland annat utförandet av elektromagnetiska kompatibilitetstester och rapporteringen om en ny pulsoximeter som utvecklas av University of South Wales för att mäta syrenivåer i blodet. Dessutom har ingenjörer använt 3D-skrivare för att tillverka personlig skyddsutrustning för National Health Service (NHS), och företaget donerade Panasonic TOUGHBOOK-enheter för att hjälpa isolerade patienter att kommunicera med sina familjer.

Panasonic Mobile Solutions Business har också hjälpt räddningspersonal och människor med samhällsviktiga arbeten över hela Europa med prioriteringsreparationer och service av robusta Panasonic TOUGHBOOK-enheter, som används av vård- och räddningspersonal som utför livsviktiga arbeten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>