22 e-tjänster ökar digital delaktighet
Hem NYHETERIT-LÖSNING 22 e-tjänster ökar digital delaktighet

22 e-tjänster ökar digital delaktighet

Som kommun har Kungsbacka en viktig roll att främja demokrati och att öka den digitala delaktigheten och kompetensen hos invånarna.

Publicerat av: Redaktionen

Under 2022 har Individ & Familjeomsorg lanserat 22 nya e-tjänster.

Majoriteten av e-tjänsterna riktar sig till invånare och är ett led i att utveckla förvaltningens digitalisering och förenkla och öka tillgängligheten. Det betyder att nästan alla insatser som riktar sig till Individ & Familjeomsorgs målgrupper nu går att ansöka om digitalt via någon av de nya e-tjänsterna.

Fortsatt förbättringsarbete

E-tjänsteutveckling är en del av vår verksamhetsutveckling och Individ & Familjeomsorg arbetar med att utveckla nästa steg i kommunikationen med invånarna genom att förbättra befintliga e-tjänster och att göra det möjligt att acceptera och signera insatser och avtal digitalt.

Vad är en e-tjänst?

Kommunens plattform för e-tjänster heter Open ePlatform. Att vara ansluten till plattformen innebär inte bara en möjlighet att bygga e-tjänster, utan också att kunna dela redan färdigutvecklade e-tjänster med varandra.

22 e-tjänster ökar digital delaktighet

– En bra e-tjänst utgår från våra processer och kommunikation, och ger oss möjlighet att effektivisera vårt arbetssätt, Samtidigt blir vi mer tillgängliga för våra invånare, säger Therese Noberius, utvecklingsledare digitalisering, Individ & Familjeomsorg

När behövs en e-tjänst?

När frågor som invånare eller medarbetare ställer regelbundet och ofta, det vill säga samma frågor besvaras återkommande i samtal eller i en blankett, är det sannolikt att en e-tjänst skulle kunna vara en lösning på att effektivisera ett eller flera arbetsmoment.

Kontakta gärna

Therese Noberius, utvecklingsledare digitalisering
therese.noberius@kungsbacka.se
0300-83 74 27

Caroline Storm, utvecklingsledare digitalisering
caroline.storm@kungsbacka.se
0300-83 74 16

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>