2cureX stärker sin patentportfölj med nytt godkänt europeiskt patent
Hem NYHETER 2cureX stärker sin patentportfölj med nytt godkänt europeiskt patent

2cureX stärker sin patentportfölj med nytt godkänt europeiskt patent

Publicerat av: Redaktionen

2cureX AB (“2cureX”) meddelar härmed att bolaget erhållit ett godkännande av det europeiska patentverket (EPO) avseende patentet “Indentifying compounds modifying a cellular phenotype” med patentnummer 3164709.

2cureX stärker sin patentportfölj med nytt godkänt europeiskt patent 2Patentet skyddar användningen av patienthärledda mikrotumörer för utformning av cancerbehandling. Tillsammans med 2cureX:s existerande patentportfölj skapar det nya patentet ett brett skydd av bolagets IndiTreat-teknologi på de planerade lanseringsmarknaderna i Europa. Patentet är giltigt till och med juli 2034. Patentet granskas för närvarande även på marknader utanför Europa (t.ex. USA).

IndiTreat-teknologin generar tusentals små mikrotumörer (tumöroider) från ett litet vävnadsprov från patentens primära tumör eller metastaser. 2cureX:s patent skyddar tillämpningen av tumöroid-teknologin i en klinisk miljö där hundratals olika mono- och kombinationsbehandlingar testas på den individuella cancerpatientens tumöroider.

Målsättningen är att IndiTreat ska hjälpa onkologiska vårdgivare att avgöra vilken cancerbehandling som patienten är känslig mot respektive resistent mot. IndiTreat valideras för närvarande kliniskt i både kolorektalcancer och äggstockscancer och marknadslansering är planerad i Danmark, Tyskland, Sverige och Storbritannien under 2020.

“Detta är ett viktigt erkännande av 2cureX:s centrala roll i utformningen av effektiva behandlingar för individuella cancerpatienter”, säger Grith Hagel, uppfinnare och Head of Development på 2cureX och fortsätter; ”IndiTreat-teknologin har redan visat sin kapacitet i kolorektalcancer- och äggstockscancer-patienter och även visat sin potential att bli ett viktigt verktyg för individanpassade behandlingar i den nära framtiden.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>