Att förbereda framtidens läkare för arbete i en digitaliserad värld
Hem NYHETER Att förbereda framtidens läkare för arbete i en digitaliserad värld

Att förbereda framtidens läkare för arbete i en digitaliserad värld

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Läkaresällskapets kommitté för eHälsa främjar en sund användning av digitalt stöd i vården.

Att förbereda framtidens läkare för arbete i en digitaliserad värld 2Kommittén inbjuder till diskussion på Läkaresällskapet den 19 september kl 18.00 om vilka krav digitaliseringen i vården ställer på framtidens läkarutbildning.

– Digitaliseringen i vården och av vårdens möten pågår och kommer att ställa andra och nya krav på framtidens läkarutbildning såväl grund- som fortbildning, konstaterar Göran Petersson, ordförande i Läkaresällskapets eHälsokommitté. Frågan är hur de medicinska fakulteterna ska hantera detta. Hur ska vi förbereda framtidens läkare för att utöva läkekonsten med stöd av alltmer utvecklade digitala verktyg?

– Studenter och eHälsoexperter kommer under mötet att dela med sig av sina tankar inom området, säger Mattias Agestam, överläkare som arbetar med eHälsafrågor inom psykiatrin i Stockholms läns sjukvårdsområde samt ledamot i Läkaresällskapets eHälsokommitté och kvällens moderator. Den som inte har möjlighet att komma till mötet kan följa det via Läkaresällskapets webb, live eller efteråt, tillägger han.

Om  Mötet
TID & PLATS: kl. 18-19.30 på Svenska Läkaresällskapet, Klara Östra Kyrkogata 10 i Stockholm

UR PROGRAMMET
1.Vad behöver en läkare kunna om eHälsa – idag och imorgon? Patrik Georgii-Hemming, specialistläkare i klinisk genetik, Karolinska universitetssjukhuset. Chief Medical Information Officer, (CMIO), inom programmet FVM SLL.

2. Tankar om eHälsas plats i läkares utbildning. Hur ska eHälsa ingå i läkares basutbildning? Ska eHälsa bli en medicinsk specialitet? Daniel Karlsson, Universitetslektor i medicinsk informatik, Linköping. Ordförande i Svensk förening för medicinsk informatik.

3. En läkarstudents funderingar kring utbildningen och sjukvårdens digitalisering. Sami El Amrani, Läkarstudent vid Karolinska Institutet, Stockholm. Initiativtagare till nätverket ”Läkarstudenter för Innovation och eHälsa”.

Efterföljande paneldiskussion.

Sammankomsterna är utan kostnad och öppna för alla. Vid förhinder att ta sig till lokalen kan man följa föredragen/debatterna live eller i efterhand via länken youtube.com/lakaresallskapet

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>