Hem NYHETER Äldres isolering ska brytas med digitala verktyg

Äldres isolering ska brytas med digitala verktyg

Publicerat av: Redaktionen

Regeringen har gett Post- och telestyrelsen, PTS, i uppdrag att genomföra insatser för att underlätta för äldre att använda sig av olika digitala kommunikationsverktyg och tjänster.

Äldres isolering ska brytas med digitala verktyg 3Detta riktar sig särskilt till äldreboenden och äldre som befinner sig isolerade.

– Vi vill göra det möjligt för så många som möjligt att hålla kontakten med våra nära och kära med hjälp av digitala verktyg, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman

Regeringen ger Post- och telestyrelsen, PTS, i uppdrag att genomföra insatser i syfte att bidra till tillgänglighet och användning av it och elektroniska kommunikationstjänster för äldre inom äldreomsorgen och de som befinner sig i isolering, med anledning av den rådande pandemin.

PTS ska lämna en delredovisning till Regeringskansliet senast den 31 juli 2020. Slutredovisning av uppdraget lämnas till Regeringskansliet senast den 31 mars 2021.

Uppdraget till PTS är en del av genomförandet av januariavtalet mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>