Regionen i förstärkningsläge på grund av brist på vårdplatser
Hem HÄLSA Alla regionens sjukhus i förstärkningsläge på grund av brist på vårdplatser

Alla regionens sjukhus i förstärkningsläge på grund av brist på vårdplatser

Publicerat av: Redaktionen

För att hantera bristen på vårdplatser har idag har alla regionens sjukhus gått upp i regionalt förstärkningsläge.

Sjukvårdsdirektör Brita Winsa blir sjukvårdsledare.

Det är stor sjukfrånvaro bland medarbetare inom hälso- och sjukvården på regionens sjukhus och det har ytterligare påverkat antalet vårdplatser.

Situationen har varit tuff sedan sommaren.

– Genom förstärkningsläget kan regionen ta snabbare beslut och ökar möjligheterna att prioritera och förstärka viktiga funktioner inom vården, säger Brita Winsa.

Ett antal förslag på åtgärder finns, både kort- och långsiktiga, och just nu ser regionen över vilka som ska genomföras.

Regionen i förstärkningsläge på grund av brist på vårdplatser

Test av reservkraft- och nödvärmeanläggning ställs in

På grund av den nuvarande situationen har det fullskaleprov av reservkraft- och nödvärmeanläggningen på Norrlands universitetssjukhus som skulle genomföras den 29 oktober ställts in.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>