Tar ett större ansvar för att minska klimatpåverkan i vården
Hem MEDICINTEKNIK Tar ett större ansvar för att minska klimatavtrycket inom hälso- och sjukvården

Tar ett större ansvar för att minska klimatavtrycket inom hälso- och sjukvården

Publicerat av: Redaktionen

Asker Healthcare Groups dotterbolag Evercare Medical har utvecklat en ny produktserie – Embra ‑ med förbrukningsartiklar skapade för att minska klimatavtrycket inom hälso- och sjukvården.

Behovet av medicinskt förbrukningsmaterial och medicinteknisk utrustning inom hälso- och sjukvårdssektorn belastar planeten i form av produktion, transporter och avfall och står för en betydande del av CO2-utsläppen från den globala hälso- och sjukvården.

Embras produkter är utvecklade för att lämna ett betydligt lägre klimatavtryck än jämförbara produkter.

”En förutsättning för att vården snabbt ska kunna bli mer hållbar är tillgång till produkter med minskad klimatpåverkan. Vi vill ta ett större ansvar och aktivt bidra i detta arbete. Att ett av våra bolag nu utvecklat ett produktsortiment med lägre CO2-utsläpp som kompletterar våra leverantörers produkter är därför centralt för att driva de förändringar som behövs för en mer hållbar hälso- och sjukvård,” säger Sanna Norman, Hållbarhetschef Asker Healthcare Group.

Tar ett större ansvar för att minska klimatpåverkan i vårdenDen första produkten i Embra-serien är en medicinsk undersökningshandske, Embra Proceed, med 27 procent lägre CO2-utsläpp än jämförbara produkter. Handskar är en av de mest använda produkterna i vården. Varje år används över 300 miljarder medicinska engångshandskar globalt, och i Sverige cirka 1,9 miljarder.’

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>