Almi Invest investerar i Vevios prisbelönta trygghetslarm
Hem NYHETER Almi Invest investerar i Vevios prisbelönta trygghetslarm

Almi Invest investerar i Vevios prisbelönta trygghetslarm

Publicerat av: Redaktionen

Almi Invest investerar 1,3 miljoner kronor i Vevios, som utvecklar ett mobilt trygghetslarm i form av ett armband.

Almi Invest investerar i Vevios prisbelönta trygghetslarm 1

Vevios utvecklar ett mobilt och bärbart trygghetslarm i form av ett armband.

I emissionen på totalt tre miljoner kronor deltar också privata investerare. Pengarna ska gå till vidareutveckling och marknadslansering av armbandet.

Vevios är ett mobilt och bärbart larm i form av ett armband, som fungerar som en mobiltelefon. Via ett patentsökt panikgrepp kan brukaren enkelt positionera sig och vid en nödsituation kommunicera direkt via mikrofon och högtalare i armbandet. Syftet med det innovativa armbandet är att hjälpa äldre och kroniskt sjuka – men också personer som lever under hot.

Till skillnad från dagens trygghetslarm fungerar armbandet var än brukaren befinner sig.

– Vevios är framtidens mobila trygghetslarm som ger en tryggare och säkrare vardag för äldre och kroniskt sjuka, både i och utanför hemmet, säger Ann-Sofie Hörlin, investment manager på Almi Invest. Vevios har goda förutsättningar att lyckas när vården digitaliseras och efterfrågan på larm med positioneringsfunktion tar fart.

Bolagets grundare, industridesignern Hanne Pålsson, har arbetat med utvecklingen av trygghetslarmet sedan 2016 och har tagit emot ett flertal designpriser.

Larmet, som befinner sig i den första produktutvecklingsfasen, ska testas i samverkan med brukare under hösten. Testresultaten av den första produkten kommer att ligga till grund för den vidare utvecklingen av Vevios.

– Denna investering gör det möjligt för oss att vidareutveckla Vevios till en fullständig slutprodukt, med målet att lansera på marknaden under 2019, säger Hanne Pålsson, Vevios vd och grundare. Vår vision är att alla utsatta grupper i samhället ska få en trygg och säker vardag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>