Apotea i samarbete med SOS Barnbyar för utsatta barn i Sverige
Hem HÄLSA Apotea i samarbete med SOS Barnbyar för utsatta barn i Sverige

Apotea i samarbete med SOS Barnbyar för utsatta barn i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

SOS Barnbyar startar i höst verksamhet i Sverige för utsatta barn.

Initialt kommer arbetet att fokusera på ensamkommande barn och börja i Hammarkullen i Göteborg. Projektet genomförs med stöd av Apotea.se.sos barnbyar

Sverige står inför stora utmaningar. Under 2015 och hittills i år har det kommit över 37 000 ensamkommande barn till Sverige för att skapa ett nytt liv här. Det är barn som saknar vuxna anhöriga, språk och kunskap om hur samhället fungerar.

SOS Barnbyar har sedan starten 1949 arbetat med barn som av olika anledningar inte kan leva med sina biologiska föräldrar, eller barn som riskerar att omhändertas av samhället. Verksamhet som bedrivs i 134 länder.

Under hösten 2016 kommer SOS Barnbyar även att starta operativ verksamhet i Sverige som vänder sig till barn i samhällsvård.  Arbetet kommer inledningsvis fokusera på integrering av ensamkommande barn.  Projektet är möjligt genom stöd av Apotea.se och Svenska Postkodlotteriet.

”Det var självklart för oss att ställa upp när vi fick frågan från SOS Barnbyar.  Vi är imponerade av det otroliga arbete som SOS Barnbyar utför och vi är glada över att få arbeta tillsammans och göra skillnad för de många utsatta barn och ungdomar som flytt till Sverige”, säger Pär Svärdson, VD för Apotea.se.

Apotea.se är sedan tidigare en av SOS Barnbyars huvudparters och har hittills i år bidragit med mer än 1,5 miljoner kronor till verksamheten. Fler än 70 000 av Apoteas kunder har deltagit i insamlingen till SOS Barnby i Siem Riep, Kambodja i samband med att de har handlat på apotea.se.

SOS Barnbyars operativa verksamhet i Sverige kommer att ha sin bas i SOS Barnbyars Ungdomscenter i Hammarkullen i Göteborg, men avsikten är att sprida verksamheten till fler kommuner.

”I Hammarkullen finns det både en stor mängd nyanlända ensamkommande barn och barn som bott ett tag i Sverige. Vårt mål med verksamheten i ungdomscentret är att tillsammans med näringsliv, civilsamhälle och det offentliga ge barnen verktyg och möjligheter till ett självförsörjande liv i Sverige”, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare SOS Barnbyar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>