Aron utmanar & gör gott, på vägen till Kebnekaise

[Sommarläsning] Många av er känner redan till Aron Anderson. Han är en inspirationskälla och en förebild för väldigt många människor och vi är stolta över att sponsra Aron i hans äventyr.

För er som inte känner till Aron så är han en professionell äventyrare, men inte vilken äventyrare som helst. Vid 7 års ålder drabbades Aron av cancer och hamnadeAron senare i rullstol. Sedan dess har han rest jorden runt och pressat sig själv i extrema situationer. Han har bl a varit med i fyra Paralympics, åkt Vasaloppet tre gånger i sitski, cyklat armcykel till Paris, simmat över Ålands hav, kört en Svensk klassiker under 24 timmar, bestigit Kilimanjaro i Afrika och som första person någonsin i rullstol bestigit Kebnekaise, vilket han nu ska återupprepa tillsammans med 4 unga vuxna som varit drabbade av cancer.

Aron brinner för att hjälpa andra och som ambassadör för Barncancerfonden har han genom många av hans äventyr samlat in mer än 3,5 miljoner kronor till forskningen kring barncancer!

Aron på väg mot Kebnekaise, igen!

Den 1 augusti 2013 nådde Aron toppen av Kebnekaise som första person någonsin i rullstol (läs mer och se film om äventyret här). För ett tag sedan träffade han Johan som haft cancer som liten. Johans stora dröm i livet var att bestiga just Kebnekaise. Aron vet vikten av att kunna se sina förutsättningar och hur man kan göra det bästa av dem, därför bestämde han sig för att hjälpa Johan uppnå sin dröm.

– Att bestiga Kebnekaise blev för mig en verklig ögonöppnare om att allt är möjligt och nu vill jag ge samma upplevelse till fyra ungdomar som själva har haft cancer, säger Aron Anderson.

3-7 augusti ska Aron bestiga Sveriges högsta berg tillsammans med Johan och ytterligare tre unga vuxna som varit drabbade av cancer plus några utvalda medlemmar ur Team Aron som följer med för att kunna stötta, peppa och bära utrustning.

Syftet med resan är att visa barn och unga att man kan uppnå sina drömmar även efter stora motgångar och prövningar i livet. Aron vill visa och inspirera till att “ingenting är omöjligt” och att vi alla kan övervinna våra personliga hinder för att uppnå våra egna mål.

 

Post Comment