Apotea.se först med veganmärkning
Hem HÄLSA Apotea.se först med veganmärkning

Apotea.se först med veganmärkning

Publicerat av: Redaktionen

Apotea.se introducerar som första svenska apotek veganmärkning av det receptfria sortimentet.

Totalt omfattas mer än 1 100 produkter av den nya märkningen.

”Vi vill underlätta för våra kunder att göra ett medvetet val. Med vår nya märkning kan de enkelt och snabbt sortera ut vilka produkter som är veganska”, säger Tove Ahlström,100veganskt hållbarhetschef på apotea.se.

Apotea.se är därmed det första svenska apoteket att veganmärka sitt sortiment. Det räcker med en knapptryckning för att få fram en samlad vy över samtliga produkter som är veganska. I dagsläget handlar det om över 1 100 produkter.

”Det har fram till nu varit svårt för veganer att hitta veganska produkter. Samtidigt vet vi att allt fler väljer att bli veganer och avstå från animaliska produkter. Vi hoppas att vår veganmärkning ska göra det lättare för dem att hitta rätt varor”, säger Tove Ahlström.

I det veganmärkta sortimentet ingår bland annat vitaminer, kosttillskott, tand-, hud- och solkrämer, samt schampo och balsam, men även kondomer.

Redan i juni i år lanserade apotea.se, som ett av de första svenska apoteken, ekomärkning av sitt receptfria sortiment. I dagsläget är cirka 1 800 produkter ekocertifierade, vilket motsvarar cirka 15 procent av apotea.se sortiment av receptfria produkter. Även de ekomärkta produkterna kan enkelt sållas fram och gensvaret bland kunderna har varit mycket positivt.

”Vårt mål är att vara Sveriges bästa företag på hållbarhet. Att erbjuda kunderna vegan- och ekomärkta produkter är ett självklart led i det arbetet”, säger Pär Svärdson, VD för apotea.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>