Apotea.se rivstartar 2017 med rekordförsäljning
Hem NYHETER Apotea.se rivstartar 2017 med rekordförsäljning

Apotea.se rivstartar 2017 med rekordförsäljning

Publicerat av: Redaktionen

Apotea.se, Sveriges enda renodlade nätapotek, redovisar en rekordhög försäljning under årets första två månader.

Både i januari och februari översteg försäljningen 100 Mkr. Totalt ökade försäljningen med Apotea.se rivstartar 2017 med rekordförsäljning 260 procent jämfört med samma period förra året.

”Det är första gången som försäljningen överstiger 100 Mkr under en enskild månad. Sammantaget sålde vi för 220 Mkr under årets två första månader”, säger Pär Svärdson, vd för apotea.se.

Den positiva trenden håller därmed i sig för apotea.se.Under 2016 ökade försäljningen med 65 procent till 968 Mkr samtidigt som rörelseresultatet förbättrades.

Sammanlagt skickades under 2016 närmare 3,5 miljoner paket från logistikcentret i Morgongåva, jämfört med två miljoner 2015.

Antalet anställda i det närmaste fördubblades till 285 personer, varav 60 är helgarbetande farmaceutstuderande.

”Det är fantastiskt roligt att kunna välkomna så många nya medarbetare till oss. Vi är en av kommunens största arbetsplatser”, säger Pär Svärdson.

Apotea har också beslutat att öppna ytterligare en enhet på Lidingö för att hantera receptbelagda beställningar. I ett första skede kommer ett 20-tal personer att rekryteras, främst farmaceuter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>