Hem NYHETER Årets 100:e kund köpte komplett videokonferenslösning – Offitech fortsätter växa inom alla affärsområden

Årets 100:e kund köpte komplett videokonferenslösning – Offitech fortsätter växa inom alla affärsområden

Publicerat av: Redaktionen

Offitech, som erbjuder IT-lösningar för dokumenthantering, kan även i år stoltsera med att signera över 100 nya kunder och fortsätta sin tillväxtresa.

Årets 100:e kund köpte komplett videokonferenslösning – Offitech fortsätter växa inom alla affärsområden 3Breas Medical blev årets hundrade kund när de beställde en komplett videokonferenslösning för sin verksamhet.

Breas Medical tillverkar och säljer andningshjälpmedel och är ett av våra samhällskritiska bolag, produktionen har dubblats under de senaste veckorna och trycket är stort i verksamheten. Med huvudkontoret i Mölnlycke (Göteborg) och produktionsanläggningar i Storbritannien och USA, samt säljkontor och support i Tyskland, Spanien och Kina är behovet av bra och säker kommunikation mellan enheterna oerhört viktig.

– Den videokonferenslösning som vi nu har investerat i gör att vi enkelt kan koppla upp oss mellan olika länder och med hög kvalitet genomföra möten. Jag har under en tid tittat på Lifesize som lösning och när jag fick kontakt med Offitech och gick på deras seminarie så kändes det rätt att inleda ett samarbete med dem.

– Naturligtvis var corona en faktor som gjorde att behovet ökade snabbt i vår verksamhet men vi har under en längre tid tittat på lösningar för att enklare kommunicera mellan kontoren. Huvudmålet har hela tiden varit att minska resandet och öka effektiviteten, säger Stefan Jönsson, Global IT Manager på Breas Medical i Mölnlycke.

Möjligheterna till en effektiv dokumenthantering och utvecklingen av smarta IT-lösningar går snabbt. Samtidigt har insikten att fysiska möten inte alltid är nödvändigt för att skapa relationer och ha en effektiv informationsöverlämning ökat markant de senaste åren.
– Det är en tydlig trend inte minst tack vare många företags arbete med hållbarhet. Resandet minskar tack vare bättre videokonferenslösningar och det blir enklare att ha bra möten nu när tekniken är bättre. Historiskt har det varit en ledningsgruppsförmån att genomföra videokonferenser men idag är det ett verktyg för alla i ett företag. Det sparar enormt mycket tid, pengar och naturligtvis minskas den negativa påverkan på miljön. Breas är ett tydligt exempel på hur en videokonferenslösning kan spara restid och effektivisera kommunikationen i en period när trycket i bolaget är mycket högt, säger Petter Nordblom på Offitech.

Breas ser i framtiden fler användningsområden för den nya videokonferenslösningen.
– Vi gör många brukarfilmer för våra kunder och för sjukvårdspersonal. Dessa skulle vi absolut kunna göra med hjälp av det här systemet. Vår support skulle kunna ge instruktioner live via video och vi skulle kunna livesända seminarier och utbildningar. Möjligheterna är många, men till en början är vi mycket nöjda med att vi nu kan ha en effektiv kommunikation mellan våra enheter i världen, säger Stefan Jönsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>