Årets finalister i Inission innovation award tävlar om rekordhögt pris
Hem Evenemang Årets finalister i Inission innovation award tävlar om rekordhögt pris

Årets finalister i Inission innovation award tävlar om rekordhögt pris

Publicerat av: Redaktionen

InnTävlingen Inission innovation award syftar till att hjälpa nya entreprenörer. Tre finalister har utsetts av juryn och kommer tävla om åtråvärda 1,25 miljoner kronor på Scandinavian Eletronic Event.

För tre år sedan startade Inission-ägarna Olle Hulteberg och Fredrik Berghel en innovationstävling med syftet att hjälpa nya entreprenörer. Sedan starten har tre vinnare utsetts, alla har blivit erbjudna tillverkningstjänster till ett värde av 1 miljon kronor. Vinnaren har fått tillgång till hela Inissions produktionsresurser och kompetens för att industrialisera och producera sin innovation.

Inför den fjärde upplagan av tävlingen har prissumman höjts ytterligare. Vinnaren erbjuds dessutom utvecklingstjänster från Prevas till ett värde av 250 000 kr vilket ger ett totalt värde på 1,25 miljoner kronor att användas under ett år.

De senaste dagarna har juryn gått igenom rekordmånga bidrag och tre finalister har valts ut. Juryn har värderat bidragen genom att titta på bl.a. uppfinningshöjd, unikitet, marknadspotential och nyhetsvärde. Juryn består av representanter från Inission, Prevas, Almi Företagspartner, SEB och Ny Teknik. Årets finalister är:

JP Respiratory Technology AB JP Respiratory Technology AB består av Jakob Löndahl, docent och lektor i Aerosolteknologi, och Per Wollmer, professor och överläkare i Klinisk fysiologi och nuklearmedicin. Båda verksamma på Lunds universitet. Tillsammans deltar de i Inission innovation award med innovationen AiDA, Airspace Dimension Assessment, ett nytt instrument för diagnos av lungsjukdom vars främsta applikationsområde är diagnostik av KOL. AiDA kan mäta dimensionerna i de perifera luftvägarna och kommer samtidigt vara billigare, mer lättillgänglig och lättare att använda än t.ex. en skiktröntgen.

Simplex motion Göteborgsbaserade Simplex Motion AB består av uppfinnaren och produktutvecklaren Johan Linder och VD Mikael Rittander. Tillsammans deltar de i Inission innovation award med innovationen SM100A, en patenterad sensorlösning för att styra och positionera en integrerad elektrisk servomotor utan extern enkoder. Simplex motions tekniklösning är unik i och med dess vridmoment i kombination med storleken och vikten.

DynAlign AB DynAlign AB består av civilingenjör Anders Rubin, styrelseordförande Richard Cuperus, VD Filip Gille och maskiningenjör Michel Belvroy. Tillsammans deltar de i Inission innovation award med innovationen Dynaligner, ett reglersystem som under drift ger en automatisk och kontinuerlig uppriktning som är optimal oavsett drifttillstånd. Fördelarna är många, bl.a. kan man förlänga tiden mellan planerade driftstopp, undvika maskinhaverier och spara in på stora stilleståndskostnader. Dessutom minskar energiförbrukningen, föroreningarna i miljön och åtgången på reservdelar.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>