Återhämtning med nästa generations massagefåtölj
Hem NYHETER Återhämtning med nästa generations massagefåtölj

Återhämtning med nästa generations massagefåtölj

Publicerat av: Redaktionen

Långa stressfyllda timmar på arbetet är krävande för kropp och själ.

Återhämtning med nästa generations massagefåtölj 2På grund av ett stressat samhälle ser man en växande trend av sjukskrivningar hos företag. Att återhämta sig hemma räcker inte och det blir alltmer viktigt att även kunna göra det på sin arbetsplats under dagen.

I över ett decennium har hälsoföretaget Victus Effect arbetat med att skapa en bättre hälsa och ett sundare välbefinnande för anställd personal inom organisationer och företag. Receptet för deras framgång är enkelt, med deras massagefåtölj hjälper de anställda att återhämta sig ordentligt.

Joakim Bloom, säljchef på Victus Effect, berättar att femton minuter i massagefåtöljen räcker för att orka prestera sitt yttersta hela dagen.

–       Att låta kroppen återhämta sig är ett måste i dagens stressade samhälle, inte bara i samband med fysisk aktivitet, utan också på arbetsplatsen. Jag upplever att det är något som glöms bort i dag. Effektiviteten hos personalen främjas om de får återhämta sig under dagen, det är viktigt att kunna stänga av sig från stressrelaterat arbete en stund, säger han.

Brist i återhämtning – ett växande problem

Stressforskningsinstitutet lyfter problemställningen kring den vardagliga stressen och dess långsiktigt negativa påverkan. Antalet sjukdomsfall, som leder till sjukskrivningar, har ökat under de senaste åren och den huvudsakliga anledningen är stress i arbetslivet. Stresshormoner bildas i kroppen och dessa är skadliga. När kroppen inte får en chans att varva ned till ”normalläget” innan den utsetts för nästkommande stressmoment, ökar risken att sjukskrivningarna från personalen staplas på hög.

Regelbunden massage har visat sig vara ett effektivt tillvägagångsätt för att minska stresshormonerna i kroppen och stärker dessutom immunförsvaret. Massagen bidrar till att allt fler vita blodkroppar tillverkas i kroppen och kortisolhalten sjunker. Detta hjälper mot såväl infektioner som inflammationer i kroppen och motverkar bildningen av stresshormoner.

–       Det är mycket mer än bara massage. Blodcirkulationen ökar och andningen blir lugnare. Detta har det en renande effekt eftersom slaggprodukter lättare rensas bort och underlättar för ny näring att strömma in. Därtill försätts kroppen i en viss ergonomisk vinkel i fåtöljen vilket eliminerar nästintill all belastning på rygg och ben men också hjärtat, säger Joakim Bloom.

Effektivisera arbetsdagen

Många jobb är i dag fysiskt krävande. Att försätta kroppen i ett läge där dragningskraften inte längre belastar har en helande effekt. Susanne Lindgren arbetar i dag på Stimmets skola i Tyresö och hon berättar hur massagefåtöljen underlättar tuffa arbetsdagar.

–       Jag har ett fysiskt krävande jobb där massagefåtöljen motverkar muskelspänningar samt får min kropp och själ att helt slappna av. Under en tuff arbetsdag längtar jag till att få sätta mig och hämta andan, för att vara säker på att man orkar med eftermiddagstimmarna i full fart, säger Susanne Lindgren.

Susanne förklarar vidare att med massagefåtöljen på plats behöver varken hon eller kollegorna oroa sig för långa vårdköer, då hjälp med återhämtning finns tillgänglig i rummet intill.

–       Det är väldigt smidigt att ha den så nära, varken jag eller mina kollegor slipper lägga tid och energi på att boka tid hos en massör eller sjukgymnast. För mig personligen hjälper det även med matsmältningen vilket är fantastiskt då jag har en orolig mage, säger Susanne Lindgren.

Hittills har Victus Effect hjälpt över 3000 företag i Sverige och ur ett framtidsperspektiv vill man expandera och se till att fler arbetsplatser har tillgång till återhämtning på enklast möjliga sätt.

–       Målet för framtiden är att fortsätta hjälpa fler företag att minska sjukfrånvaron bland de anställda. Vid varje möte med en ny eller befintlig kund har jag en bra känsla i magen, jag vet att vi gör gott, säger Joakim Bloom.

Att anmäla sig för en prova-på-vecka är enkelt, klicka här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>