TCS donerar ytterligare 170 000 till ett av Sveriges största barnsjukhus
Hem NYHETER TCS donerar ytterligare 170 000 till ett av Sveriges största barnsjukhus

TCS donerar ytterligare 170 000 till ett av Sveriges största barnsjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Tata Consultancy Services (TCS) har för femte året i rad gjort en donation till förmån för Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset.

TCS donerar ytterligare 170 000 till ett av Sveriges största barnsjukhus

Svante Norgren, Temachef på Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Donationen är en del av ett långvarigt initiativ att underlätta barns sjukhusvistelse och med den senaste donationen har TCS sammanlagt skänkt 770 000 kr till sjukhuset.

Tidigare donationer har hjälpt barnsjukhuset med modern och interaktiv teknik för att göra en av sjukhuskorridorerna levande och spännande för barnpatienterna, samt nya ljudkuddar som hjälper barn lyssna på musik eller sagor. Man har även installerat ett så kallade sinnesrum och en interaktiv projektorvägg på sjukhusets lekterapiavdelning.

Donationspengarna samlas i vanliga fall in i samband med TCS Lidingöloppet, där TCS är titelsponsor, men 2020 kunde loppet inte arrangeras som vanligt. TCS vill trots detta upprätthålla samarbetet och har därför valt att donera 170 000 kr till Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Avinash Limaye, Regionchef för TCS i Skandinavien, säger: 

”Hos TCS finns ett stort engagemang i hälsa och välmående hos vår personal och samhället i stort. I Sverige har vi valt att engagera oss genom samarbeten med Lidingöloppet och Astrid Lindgrens Barnsjukhus. År 2020 var ett annorlunda år och även om vi inte kunde samla in pengarna i samband med TCS Lidingöloppet som vi vanligtvis gör, vill vi ändå bidra till Astrid Lindgrens Barnsjukhus och den omgivning som barnen vistas i.”

Svante Norgren, Temachef på Astrid Lindgrens Barnsjukhussäger:

”Vi på Astrid Lindgrens Barnsjukhus uppskattar att TCS valt att fortsätta stödja oss. Med den här donationen kan vi fortsätta att utveckla lekterapiavdelningen och se till att barnen möter interaktiv teknik som kan hjälpa dem i deras utveckling och sprida glädje bland barnen och deras familjer under den tid de vistas hos oss.”

En stor del av TCS ägs, via Tata Sons, av stiftelser där målet är att stödja bland annat hälsa, utbildning, konst och kultur.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>