Hem NYHETER Att anpassa sig till 2020-talets arbetsplatser

Att anpassa sig till 2020-talets arbetsplatser

Publicerat av: Redaktionen

Hur ser framtiden ut för koncentration och samarbete?

Att anpassa sig till 2020-talets arbetsplatser 2

Holger Reisinger

När var du senast så koncentrerad att du kunde vara riktigt produktiv hela dagen? Den kanske viktigare frågan är var du befann dig någonstans, på kontoret eller hemma? Under det senaste årtiondet har öppna kontorslandskap blivit allt vanligare och under det kommande årtiondet kommer vi att se en förskjutning av ansvar på arbetsplatsen.

Det är förståeligt att starten på detta årtionde har påverkat den globala affärsvärlden hårt. Allt eftersom industrier och ekonomier har ställts på högkant, och när det har varit osäkert vad man bör göra så har det resulterat i både utmaningar och lösningar. Nu måste alla vara kvicktänkta och tillämpa nya sätt att arbeta på.

På grund av globaliseringen, hälsofrågor, ett växande krav på flexibla arbetsmöjligheter och en rad andra faktorer, har vi från starten av detta decennium sett ett nytt behov av att göra om de utrymmen där vi arbetar. Med dessa krav på flexibilitet uppstår också utmaningar för företagen, som rör hur innovation ska skapas genom samarbete och hur de anställda tacklar koncentration.

Tidigare har vi varit utmanade av att öppna kontorslandskap blir trängre och att antalet utspridda team ökar. Detta har resulterat i att vår koncentration och vårt samarbete har försämrats. 2020-talet kommer att definieras av en mer radikalt anpassad stil av arbete och ett större behov för teknologi som upprätthåller dessa omfattande förändringar och de accelererande förändringarna.

Allt eftersom vi möter större spatiala utmaningar och förbättrar våra kommunikationsverktyg kan det leda till en kombination av förbättrad koncentration och samarbete. Vilka testas på nya sätt genom dessa förändringar i arbetsutrymmen. Teknologin gör det också möjligt att framtidssäkra dina team eller din företagsverksamhet och ge dem mer flexibilitet samtidigt som du säkrar grunderna för koncentration och samarbete oavsett hur framtidens kontor eller arbetsutrymmen kommer att se ut.

Tillsammans med den här flexibiliteten kan rätt teknologi också ge ytterligare insikter. Allt eftersom grunden till hur vi arbetar förändras kommer datakällorna vi använder, hjälpa oss att ta affärsbeslut. När omvärldsbevakningen förbättrar framtidens smarta byggnader kommer det att bli all viktigare för företag att samla in data från sina medarbetare på distans. Särskilt anpassad teknologi kan ge nya dataströmmar som kan hjälpa dig att kalibrera effektiviteten av dessa nya arbetsmiljöer. Utefter det här kan du ta beslut för att snabbt kunna anpassa dig efter de snabba förändringarna samt se till att dina anställda är både produktiva och engagerade.

Ge de anställda möjligheten till koncentration överallt

Dagens kunskapsmedarbetare kan lätt bli överväldigade av mängden hjälpmedel som krävs för deras arbete. Ett minnesvärt citat från HubSpot är att de kallade det här fenomenet för “dödad av tusen appar”. De undersökte säljare som kämpade med att hantera en stor mängd utspridda data i olika applikationer. Interna och externa kommunikationsplattformar som var inkompatibla och som bidrog med ineffektiva e-mail och konferenssamtal, fick medarbetare att förlora tid för att fokusera. Det här kan också få folk att alltid känna att de blir avbrutna och inte kan vara produktiva, vilket leder till att de ibland missar nyckeldetaljer och kontexten.

Tack vare öppna kontorslandskap kommer vi troligen att se färre minskningar av kontorsutrymme under de kommande åren. Det kommer dock fortfarande att finnas koncentrationssvårigheter kvar i dessa utrymmen, medan nya utmaningar kommer att uppstå för folk som jobbar hemifrån. I sådana miljöer som arbetsgivaren inte har någon kontroll över. Att lära din organisation hur man jobbar effektivt på distans är en lösning, men då måste du också ge dem de hjälpmedel de behöver för koncentration.

När du ger folk de mjukvaror och hjälpmedel som de behöver för att kommunicera och samarbeta, se då också till att ge dem möjligheten att koncentrera sig. För större affärsverksamheter kan det innebära att de tar fram de rätta arbetsmiljöerna. För de som arbetar hemifrån kan det betyda att de får en budget för att kunna skapa deras egna hemmakontor.

I alla arbetsmiljöer kan teknisk hårdvara vara ett bra hjälpmedel – med en större bildskärm eller brusreducerande hörlurar med en lampa som indikerar att du är upptagen, kan din familj se att du är upptagen i ett samtal eller inte vill bli störd. Tekniska indikatorer som dessa stödjer faktorer som kan medföra beteendeförändringar som hjälper till med koncentrationen.

Genom att ge de anställda dessa hjälpmedel för att de ska kunna prestera sitt bästa, så kan företag skapa strukturer för nya sociala normer, antingen på kontoret eller i hemmamiljöer. Tekniska produkter kan skapa positiva effekter som leder till kulturella förändringar samt är ett hjälpmedel för en förbättrad koncentration.

Allt eftersom användandet av röstassistenter blir allt större inom företagsvärlden i framtiden så kommer våra datorer och headsets göra det möjligt för oss att öka vår intelligens. Detta eftersom assistenter blir allt mer kontextuella och smarta i sin respons till varje individs sätt att arbeta. Funktionerna kommer att inkludera förutseende analyser och en mer naturlig språkbehandling med bättre språkigenkänning, maskinöversättning, naturlig språkgenerator, semantisk sökning och maskininlärning, alla dessa kommer att driva på produktiviteten på framtidens arbetsplatser.

Att möjliggöra samarbete kommer att driva på innovation

Globalisering, hälsobekymmer, fastighetskostnader och en mängd andra faktorer driver på den exponentiellt stora ökningen av utspridda team. Alla företag behöver ha de verktyg som möjliggör samarbete mellan både individer och team som befinner sig på olika platser och i olika tidszoner.

På kontor betyder det att man skapar mötesrum som tillåter säker social distansering och smartare utrymmen för folk att arbeta i, men det kommer att vara ovanligt med möten som inte på något sätt är virtuella.

Humana virtuella arbetsplatser kommer att vara det främsta för att bibehålla både kreativitet och samarbete. Detta resulterar i produktivitet vilket organisationen tjänar på.

Digitala element som webbinarier, whiteboards och skärmdelning kommer att bli viktiga funktioner. Kameror med 180 graders synvinkel säkerställer att alla deltagare är inkluderade i mötesrummet och det ökar förtroende eftersom alla syns i rummet.

Kroppsspråk kommer också främja mer engagemang och viktiga perspektiv från presentatörer genom dessa feedbackloopar, medan högtalartelefoner med full duplex möjliggör jämlik tvåvägskommunikation för ett bra mötesflöde och konversation.

Generellt sett kommer virtuellt samarbete via ljud, video och mjukvara vara viktigt för vilken organisation som helst för att driva sin affärsverksamhet. Dessa strategier bör implementeras tidigt så att de externa faktorerna som kräver kvicktänkt samarbete inte saktar ned verksamheten.

Insikter

Aldrig tidigare under historiens gång har vi haft så mycket data som vi har nu. Data som kan användas för att utvecklas strategin kan hjälpa till att ta de besluten som gör företagsverksamheten framgångsrik i framtiden. Den globala marknaden för omvärldsbevakning förväntas att växa från 15.64 miljarder dollar år 2016 till 29,48 miljarder dollar 2022.

Företag kan nu välja mellan AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, IBM Bluemix eller flera andra IaaS-leverantörer och en lösning med olika omvärldsbevakningstjänster. Med så mycket tillgång till data så vet vi inte alltid vad vi ska uppmärksamma eller hur vi ska fatta beslut efter det. Intressant nog är det bland affärsverksamheter med 100 medarbetare eller mindre som man ser den största användningen av BI-leverantörer. De används för att fortsätta att vara kvicka när det kommer till konkurrenskraftig tillväxt.

Nu mer än någonsin måste vi hitta nya sätt att samla in affärsinsikter i virtuella miljöer där chefer lever på andra sidan världen från sina rapporter. Standardisering är därför svårt att uppnå i hemmakontorsmiljöer. Hårdvaran som du ger till dina anställda måste kunna samla in intelligens för IT-team som inte kan erbjuda assistans på plats. Dessutom kommer framtida insikter kring de anställdas engagemang och stressnivåer att bli allt viktigare för att kunna tackla hälsoproblemen hos distansarbetarna samt att upprätthålla en engagerad arbetskraft.

Flexibilitet

Företag effektiviserar sina utgifter och är tvungna att anpassa sig till mindre rymliga kontor, många kommer att dra ned på deras redan existerande utgifter för kontorsutrymme. Arkitektur och design kommer att spela en stor roll i ombildningen av hälsomedvetna kontor, vilket därför kommer att leda till en både mer hälsosam och produktiv arbetskraft.

Dessutom börjar arbete hemifrån att bli det nya normala, vilket drivs på av minskandet av utrymme per anställd på kontor och höga fastighetskostnader i många marknader. Distansarbetare kan spara pengar så länge de har professionella kommunikationshjälpmedel till hands.

Generellt kommer olika affärsverksamheter kunna bli mer innovativa och anpassa sig till sina

unika omständigheter, marknader och industrier, men när det kommer till nya sätt att arbeta så är behovet av flexibilitet viktigast. För att överkomma utmaningar behövs flexibilitet och flera team, chefer samt organisationer som kan jobba var som helst och som kan anpassa sig till vad som helst. Den externa världen runtomkring oss förändras i hög takt och har du rätt personer samt den rätta teknologin för dem som gör att de kan lyckas i alla miljöer, då är det här som kommer att hjälpa till att skapa framgång under det kommande årtiondet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>