Audika ger fler möjlighet att höra mer
Hem HÄLSA Audika ger nu fler möjlighet att höra mer

Audika ger nu fler möjlighet att höra mer

Publicerat av: Redaktionen

100 000-tals svenskar skulle kunna få en bättre livskvalitet genom förbättrad hörsel.

De som söker vård väntar alldeles för länge, upp till 10 år, med att söka hjälp och testa sin hörsel.

På vissa håll i Sverige är också väntetiden lång till hörselvården.

Nu utökar Audika, en av de större aktörerna inom hörsel, tillgängligheten med öppnandet av 6 nya kliniker i Sverige för att möta behovet.

Audika ger fler möjlighet att höra mer

Många vårdgivare har under de två senaste åren både behövt prioritera och begränsa sina vårdinsatser. Audika har gått emot strömmen. Genom ett köp av hörselföretaget Suavis och öppnadet av en ny klinik får nu Audika 33 hörselkliniker i Sverige. ”Vi brinner för att hjälpa fler att höra bättre. En god tillgänglighet är a och o för att säkerställa att så många som möjligt får hörselvård på ännu fler orter i Sverige”, säger Mahsa Pourheidari, VD för Audika.

Audika har också ökat antalet legitimerade audionomer för att kunna möta det behov som finns. Man fick även Audionompriset 2021. Förutom att öka tillgängligheten satsar vi hårt på att utveckla vår kvalité och service. Hörsel är en central del av våra liv och det finns runt 1,5 miljoner människor i Sverige som är i behov av hörselvård. Om fler skulle få hjälp skulle samhället och arbetsplatser få en mycket bättre arbetsmiljö förutom en förbättrad livskvalité för individen.

”Jag är oerhört stolt över vår resa som bara har börjat. Vi vill fortsätta att driva och lyfta hörsel-Sverige till nya nivåer”, säger Mahsa.

Audika utökar sin verksamhet med 6 hörselkliniker från 1 maj:

  • Audika Huddinge (helt ny)
  • Audika Solna Huvudstagatan (tidigare Suavis)
  • Audika Barkarby (tidigare Suavis)
  • Audika Haninge (tidigare Suavis)
  • Audika Älvsjö (tidigare Suavis)
  • Audika Göteborg (tidigare Suavis)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>