Hem NYHETERE-HÄLSA Nordisk VirtualLab i exklusivt avtal med Wellysis: lanserar ultralätt och bekväm EKG-monitor för digital vårdgivning

Nordisk VirtualLab i exklusivt avtal med Wellysis: lanserar ultralätt och bekväm EKG-monitor för digital vårdgivning

Publicerat av: Redaktionen

VirtualLab, nordisk återförsäljare av digitala självtester för egen monitorering, utökar sitt sortiment inom hjärta med S-Patch EX, marknadens lättaste bärbara EKG-monitor som tillverkas av Wellysis – ett Spin off-företag från Samsung SDS Digital Health.

Försäljningsavtalet är exklusivt och innebär att VirtualLab nu erbjuder ett komplett utbud för att övervaka och upptäcka avvikelser i hjärtrytm.

VirtualLab kommer att demonstrera S-Patch EX tillsammans Wellysis VD Young Juhn under Vitalismässan den 17 till 19 maj i Göteborg.

Nordisk VirtualLab i exklusivt avtal med Wellysis: lanserar ultralätt och bekväm EKG-monitor för digital vårdgivning 3– Vi är mycket glada över att inleda ett partnerskap med VirtualLab på den nordiska marknaden som exklusiv distributör av vår S-Patch Ex, en ny revolutionerande EKG-enhet med AI-plattform, säger Young Juhn, vd för Wellysis. S-Patch Ex har utvecklats i samarbete med Samsung Electronics halvledarteam och Samsung SDS och kommersialiserats genom Wellysis. Den är lanserad i tolv länder och vi är glada att få lansera i Norden tillsammans med VirtualLab.

Bekväm att använda

S-Patch EX väger endast 9 gram och är marknadens lättaste bärbara EKG-monitor. Den enkel att fästa på kroppen och bekväm att använda genom sin ultralätta design. Den är också vattentät (IP55).

Drivs av Samsung Bio-Processor

S-Patch Ex drivs av Samsung Bio-Processor och erbjuder kardiologer lättillgänglig och exakt diagnostisk support. Användaren fäster monitorn på kroppen och synkroniserar den med tillhörande mobilapp för att mäta sin EKG i realtid. All data överförs och lagras på ett säkert sätt och monitoreras och analyseras via en molnbaserad webbportal. Läkaren kan även få ut AI-drivna EKG-analyser som ger snabb och överskådlig information.

S-Patch EX helt anpassad för att kunna användas inom digital vårdgivning och för att enkelt och effektivt monitorera hälsostatus för olika grupper av användare. Även inom ambulerande vård bidrar S-Patch EX till snabb och precis information.

Komplett lösning för hjärta

Sedan tidigare erbjuder VirtualLab appen CardioSignal i sitt sortiment som genom mobilens rörelsesensorer upptäcker avvikelser i hjärtrytmen. Mätningen tar endast 60 sekunder och går att genomföra i stort sett var som helst. S Patch EX kompletterar utbudet genom att erbjuda uppföljning och monitorering av EKG.

– Vi är glada och stolta över att få lansera S-Patch EX på den nordiska marknaden som exklusiv partner till Wellysis och att ge våra kunder möjlighet att erbjuda en digital och mobil helhetslösning för att både upptäcka avvikelser i hjärtrytm samt följa upp och övervaka EKG. S-Patch Ex är bekväm för användarna, underlättar läkarnas arbete och effektiviserar vårdgivningen genom tillförlitlig digital monitorering på distans, säger Jari Dujsel, VD för VirtualLab.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>