Hem NYHETER Avesta lasarett på första plats bland bästa klinikplaceringarna enligt Uppsalastudenter

Avesta lasarett på första plats bland bästa klinikplaceringarna enligt Uppsalastudenter

Publicerat av: Redaktionen

Vi säger stort grattis till Avesta lasarett avdelning Akut Medicin Geriatrik och Rehabilitering, som placerar sig på första plats när studenter på läkarprogrammet i Uppsala får välja vilken som är den bästa klinikplaceringen.

Avesta lasarett på första plats bland bästa klinikplaceringarna enligt Uppsalastudenter 3Varje termin gör Medicinska studierådet och Uppsala universitet en särskild kursutvärdering (så kallad KlinikKurt) där studenter på läkarprogrammet i Uppsala får utvärdera sina kliniska praktikplaceringar med syftet att ringa in vad god klinisk handledning är.

Avesta lasarett har tidigare placerat sig i topp (topp 6 sedan HT2014 med bl.a. fyra 1:a placeringar och fem 2:a placeringar) och i KlinikKurt för VT2020 så placerar man sig åter på första plats när studenter på läkarprogrammet i Uppsala får välja vilken som är den bästa kliniska praktiken.

—Avestas resultat vårterminen 2020 innebär också poängrekord med bästa poäng någonsin i KlinikKurts historia, bara 0,1 poäng från absoluta toppbetyg ( 6 poäng) det känns såklart jätteroligt! Säger Malin Parmskog, Studentansvarig läkare på Avesta lasarett.

Varje termin så utses också baserat på nomineringar från studenterna, bästa kliniska handledare på varje studieort. För VT 2020 gratulerar vi ST-läkare Robin Lewis som fått utmärkelsen bästa kliniska handledare i Avesta.

Motivering från en student lyder: ”Han har varit väldigt entusiastisk, och peppat oss studenter att våga ta för oss, och varit väldigt pedagogisk i sitt sätt att lära ut. Han har fått mig att känna mig trygg på min placering, och lita på mina egna kunskaper.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>