Bactiguard instiftar UTF stipendium
Hem NYHETERFORSKNING Bactiguard instiftar UTF stipendium

Bactiguard instiftar UTF stipendium

Publicerat av: Redaktionen

Bactiguard instiftar ett stipendium i samarbete med nordiska Uroterapeutiska föreningen (UTF). Stipendiet ska inspirera till forskning som bidrar till förbättrad vård och till minskning av vårdrelaterade infektioner orsakade av medicintekniska produkter i urinvägarna.

–   Vi är glada över Bactiguards initiativ till att inrätta ett stipendium för att sprida kunskap om vårdrelaterade infektioner och behandling med katetrar, som ofta utgör en stor del av uroterapeutens dagliga arbete. Att få ta del av ny forskning, nya material och utveckla nya rutiner är oerhört viktigt för att höja patientsäkerheten, säger Eva Westling, ordförande UTF.UTF stipendium

Stipendiet kommer att delas ut årligen för bästa poster eller abstrakt och belönas med 10 000 kronor. Det första stipendiet kommer att delas ut under den årliga UTF konferensen i Uppsala, den 18 – 20 maj 2016. Stipendiaten kommer då även att presentera sitt arbete.

–   Sjukvården har kommit en god bit på vägen med att förstå hur vårdrelaterade infektioner kan förebyggas men fortfarande finns det en hel del kvar att göra. Vår förhoppning är att samarbetet med UTF och det här stipendiet ska inspirera till arbete som leder till större insikter om hur vården och patientsäkerheten kan förbättras ytterligare , säger Nina Nilsson, marknadschef på Bactiguard.

Arbetet bör vara på ett eller flera av följande teman:

  • Prevention av vårdrelaterade infektioner orsakade av medicintekniska produkter i urinvägarna
  • Kateterrelaterade urinvägsinfektioner
  • Kvarliggande urinvägskatetrar, dess förekomst och hantering


Fakta Bactiguard Stipendium UTF

  • Stipendiat utses av en vetenskaplig jury från UTF och Bactiguard.
  • Urvalet görs baserat på inkomna abstrakt till UTF
  • Stipendiet delas ut vid den årliga UTF kongressen
  • Ansökan ska vara UTF tillhanda senast 31 mars 2016

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>