Hem NYHETER BiBBInstruments erhåller patent i Europa och Japan

BiBBInstruments erhåller patent i Europa och Japan

Publicerat av: Redaktionen

BiBBInstruments AB (publ), som utvecklar och marknadsför biopsiinstrument för tidig cancerdiagnos, erhåller patent för EndoDrill i Europa och Japan.

BiBBInstruments erhåller patent i Europa och Japan 3Patenten är giltiga till juni 2035.

Det europeiska respektive det japanska patentverket har officiellt kommunicerat att BiBBInstruments (”BiBB”) andra patentfamilj för EndoDrill är godkännbar och att patent kommer att utfärdas (”intention to grant” i Europa respektive ”decision to grant” i Japan). Sedan tidigare är den första patentfamiljen beviljad i Europa, Kina och Australien och under behandling (patent pending) på andra stora marknader. Den andra patentfamiljen är ett mer produktspecifikt patent som detaljerat skyddar den kommersiella EndoDrill-teknologin. Beske­d­et innebär att BiBBs andra patentfamilj kommer att vara godkänd i Europa, Kina, Japan och Australien. För övriga marknader är ansökan under fortsatt behandling.

Skyddet avser BiBBs ursprungliga borrteknologi vars produkter ingår i Classic-serien. Nya X-serien, som i dagsläget inkluderar utvecklingsprodukten EndoDrill Model X, har en separat patentansökan som är under behandling.

Europa är BiBBs hemmamarknad och beskedet innebär att BiBB kommer att ha två patent godkända för en av bolagets största marknader. Detta ger ytterligare skydd för det lanserade instrumentet EndoDrill GI Upper. Den japanska marknaden är betydande och en av de mest nyskapande inom endoskopi. Årligen utförs cirka 8,5 miljoner gastroskopiska undersökningar i Japan och 2016 infördes ett nationellt screeningprogram för magcancer med gastroskopi för att upptäcka förändringar så tidigt som möjligt. Screeningprogram ökar behovet av biopsiinstrument som används för att ta vävnadsprover av cancermisstänkta förändringar.

VD Fredrik Lindblad kommenterar

”Det är glädjande att vi nu fått besked om att vårt andra patent kommer att beviljas i både Japan och Europa. Dessa patentgodkännanden kommer att förstärka skyddet för EndoDrill Classic-produkterna på två mycket strategiskt viktiga marknader. Därmed stiger också det kommersiella värdet för vår teknologiplattform EndoDrill.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>