BioCool från Skellefteå klara för 33-listan
Hem EVENEMANG BioCool från Skellefteå klara för 33-listan

BioCool från Skellefteå klara för 33-listan

Publicerat av: Redaktionen

Företaget BioCool från Skellefteå blev under onsdagskvällen utvald som vinnare när 33-listan gjorde ett turnéstopp i Luleå, och slår sig därmed in som andra företag på årets 33-lista. BioCool har tagit fram ett pulver som när det blandas med vatten frisätter syre i en syreexplosion, vilket dödar mikroorganismer . Metoden både renar vatten och ger diabetiker ett bättre liv.

BioCoolNy Teknik och Affärsvärldens 33-listan var under onsdagskvällen på besök i Luleå för att leta efter lovande teknikföretag som platsar in på årets lista. Inför en meriterad jury fick tre regionala företag 60 sekunder på sig att övertyga under en pitchtävling. Maria Forssell från BioCool gick segrande ur tävlingen och företaget spås nu en ljus framtid:

”Vi är glada och känner oss hedrade över att bli uppmärksammade av 33-listans jury. Vår metod hjälper många människor i svåra situationer och en plats på 33-listan och all uppmärksamhet sporrar oss till att bli ännu bättre på det vi gör, säger Maria Forssell, VD på BioCool. 

Bakom idén står innovatören och biokemisten Jan-Olof Ericsson i Skellefteå som bland annat tidigare vunnit uppfinnarpriset Skapa.

Genom att härma hur huden gör sig av med bakterier har han utvecklat tekniken bakom BioCool. Kortfattat går den ut på att excitera syre.

Juryn i Luleå bestod av: Anne Graaf, The Node Pole, Camilla Sehlin, Nyföretagarcentrum Nord och Marie Alpman från Ny Teknik.

Övriga företag som pitchade var Anders Dalstål från eMaintenance365 och Ove Åsberg från Bothnia Invent

33-listan bygger på nomineringar av företag från hela Sverige och vinnarna utses gemensamt av redaktionerna på Ny Teknikoch Affärsvärlden . Juryn letar efter företag med en unik produkt eller tjänst uppbyggd kring en tydlig innovation med stor internationell potential – en innovation som har förutsättningar att förändra spelreglerna i sin bransch. För att platsa på listan måste företaget vara baserat i Sverige och grundat tidigast 2009.

Den slutgiltiga vinnarlistan för 2016 med Sveriges 33 mest innovativa teknikföretag avslöjas 12:e april under en stor gala på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>