Etteplan vidareutvecklar system för kroppstemperaturreglering
Hem HÄLSA Etteplan vidareutvecklar system för kroppstemperaturreglering

Etteplan vidareutvecklar system för kroppstemperaturreglering

Publicerat av: Redaktionen

EtteplanEtteplan har fått uppdraget att vidareutveckla QuickCools Targeted Temperature Management System (TTM 2.0). Samarbetet innebär att QuickCool därmed tar ett viktigt steg i processen med att färdigställa sin produkt som ska minska de skadeverkningar i hjärnan som uppkommer till följd av bl a hjärtstopp.

QuickCool har utvecklat en unik metod för temperaturreglering av hjärnan och kroppen via kroppens naturliga värmeväxlare i näshålan. Den globalt patenterade metoden är avsedd att användas på patienter som drabbats av akut hjärnischemi (otillräcklig blodförsörjning till hjärnan) som uppkommer vid t ex hjärtstopp, stroke eller hos somliga intensivvårdspatienter med feber.

Etteplans uppdrag omfattar utveckling av elektronik och mjukvara enligt gällande medicintekniska regulatoriska krav och standarder. Systemet planeras för leverans till kliniker under 2017.

– Med Etteplans omfattande erfarenhet av utvecklingsprojekt inom medicinteknik och deras djupa kunskap inom batteriteknologi – är jag övertygad om att vi säkerställt ett fortsatt framgångsrikt utvecklingsarbete, säger John Wennborg, verkställande direktör för QuickCool.

– Vi är oerhört glada och stola över att få förtroendet att vidareutveckla produkter som kommer sjukvård och patienter till nytta samt bidrar till minskat lidande och stora samhällsbesparingar. Denna affär ser vi också som ytterligare ett bevis på Etteplans breda och djupa kompetens inom medicinteknisk produktutveckling och batteriteknik, säger Mikael Vatn, SVP Operations Sweden Etteplan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>