Hem NYHETER Boosta kroppen med höstens tre hetaste tillskott

Boosta kroppen med höstens tre hetaste tillskott

Publicerat av: Redaktionen

Probiotika, Collagen, Magnesium – vitaminer, mineraler och kosttillskott kan vara en snårig djungel.

Boosta kroppen med höstens tre hetaste tillskott 3Men vart ska man egentligen börja? Med hösten som nu gör intåg är mörker och kyligare dagar det nya normala. Det är i dessa tider därför en god idé att hålla koll på vitaminer och tillskott som boostar kroppen lite extra. Hälsokedjan Life har listat sina bästa tips för en ordentlig vitamindos!

Zink

När temperaturen sjunker är det lätt för både hud och hår att tappa spänst. Därför kan en liten extra knuff i rätt riktning vara nödvändig. Mineralet zink är perfekt för att öka kvalitén på såväl hud som hår och naglar. Du hittar zink i en mängd livsmedel, som mjölkprodukter och nötter. Så addera extra ost på smörgåsen och lägg till nötter på yoghurten!

D-vitamin

Saknar du också sommarens starka strålar? D-vitamin, också kallad solskensvitaminet, är en viktig del i höstrutinen. När solens timmar blir allt färre är det viktigt att fylla på med det energifulla D-vitaminet från annat håll. Frossa ofta och gärna i lax, sill och makrill för att få i dig en riktig D-vitaminboost!

Omega-3

Omega-3 är superviktigt när det kommer till att reparera samt bygga kroppens celler och är därför bästis med kroppens största organ, huden. Det bidrar även till en normal hjärt- och hjärnfunktion. Om du äter fet fisk vid minst två tillfällen i veckan får du oftast i dig den dos du behöver. Men om du äter alternativ kost eller har svårt att få i dig Omega-3 naturligt, kan hjälp på traven i form av ett kosttillskott vara på sin plats.

Utbrett slarv med vitaminintag – männen i botten

Tyvärr är det få som funderar över sitt intag av vitaminer eller anpassar sin kost enligt Lifes rapport Hälsobarometern 2020. Hela fyra av tio svenskar menar att de aldrig reflekterar över sitt vitamin- och mineralintag. Och män visar sig dessutom vara sämre än kvinnor. Närmare hälften av männen reflekterar inte över sitt intag medan motsvarande siffra hos kvinnorna är 34 procent. Att anpassa sin kost är inte heller något vidare populärt. Endast 15 procent av svenskarna försöker äta mat som är vitaminrik och varierad.

– Hälsotrenden är större än någonsin. Men trots detta är det många som slarvar. Att reflektera över vilka vitaminer och mineraler man får i sig och variera sin kost är A och O för en hälsosam livsstil och balans i både kropp och själ. Vi rekommenderar därför alltid en äta varierat i första hand, men om man trots detta har svårt att få i sig de vitaminer kroppen behöver är kosttillskott ett bra komplement för att stärka sitt dagliga intag, säger Maria Wiberg, hälsorådgivare på Life.

Tips på boostande tillskott:

Zink:
Life Zink

Lifes kosttillskott Zink kommer i lättupptaglig form och innehåller 25 mg per tablett. Zink
deltar i flera livsviktiga processer i kroppen och bidrar bland annat till att bibehålla normal
synförmåga, fertilitet, hår, hud, naglar och immunsystem.

D-vitamin:
Life D-vitamin

Lifes kosttillskott innehåller hela 100 mcg D-vitamin per kapsel och ger en riktigt boost som
får kroppen att hålla ut ända till nästa sommar!

Omega-3:
Life Omega-3

Life Omega-3 70% är kapslar med högkoncentrerad, stabil omega-3 med hög kvalitet och
renhet. Passar både vuxna och barn. EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>