Breas Medical och Iver fördjupar samarbetet
Hem PARTNERZONE Breas Medical och Iver fördjupar partnerskapet

Breas Medical och Iver fördjupar partnerskapet

Publicerat av: Redaktionen

Breas Medical, en ledande tillverkare av medicintekniska hemventilatorer för andningsstöd inom den globala hemsjukvården, har förlängt och fördjupat samarbetet med Iver.

Iver ska leverera en helhetslösning med infrastruktur, licensiering, kommunikation och drift samt driva Breas Medicals fortsatta digitalisering med molntjänster.

Iver och Breas Medical har tecknat ett nytt mångårigt avtal som innebär ett fördjupat samarbete och en utökad tjänsteleverans från Iver. Utöver serverdrift, backup, licensiering ska Iver också leverera SPOC-tjänster till Breas Medicals verksamheter i Sverige, USA och Kina. Iver och Breas Medical ska också påbörja samarbete kring en ökad digitalisering av Breas Medicals verksamhet med hjälp av molntjänster som ska ge en bättre patientupplevelse och göra behandlingen mer effektiv genom att möjligheten att erbjuda vård utanför sjukhuset. Målet är att skapa en effektivare användning av sjukvårdens resurser samtidigt som onödiga resor kan minskas.

– För att vi ska nå våra affärsmål är en stabil IT-infrastruktur och en fortsatt digitalisering av vår verksamhet, där vi i större utsträckning använder oss av molntjänster, en förutsättning. Vi ser fram emot en ny avtalsperiod med Iver, säger Stefan Jönsson, Global IT-manager på Breas Medical.

Breas Medical och Iver fördjupar samarbetet

– Först och främst känns det förstås väldigt bra att Breas Medical känner att vi är rätt digitaliseringspartner för dem. Utöver ett helhetsansvar för deras IT-miljö kommer vi också accelerera digitaliseringen av Breas Medicals erbjudande vilket i sin tur skapar konkurrensfördelar och nya möjligheter för dem. Genom ett nära samarbete och stor förståelse för Breas Medicals verksamhet kommer vi framtidssäkra Breas Medicals fortsatta utveckling och erbjudande, säger Christian Karlsson, regionchef på Iver.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>