Episurf Medicals Episealer® knäimplantat inkluderade i brittiska NICE guidelines
Hem HÄLSA Brittiska NICE guidelines inkluderar Episurf Medicals Episealer knäimplantat

Brittiska NICE guidelines inkluderar Episurf Medicals Episealer knäimplantat

Publicerat av: Redaktionen

Episurf Medical (NASDAQ: EPIS B) meddelar idag att brittiska National Institute for Health and Care Excellence (NICE) den 24 augusti har publicerat riktlinjer för interventionsförfaranden inom området IPG734 Focal resurfacing implants to treat articular cartilage damage in the knee, där Episurf Medicals Episealer knäimplantat omfattas.

Publiceringen följer efter en granskningsprocess baserad på relevant dokumentation och informationsinsamling från intressenter så som patienter och ortopeder, vilken har pågått under flera kvartal.

Episurf Medicals Episealer® knäimplantat inkluderade i brittiska NICE guidelinesNICE riktlinjer är evidensbaserade rekommendationer för vård och omsorg i Storbritannien, med syftet att hjälpa vårdpersonal i deras arbete. Rekommendationerna för interventionsförfaranden inkluderar fyra olika typer av rekommendationer, där IPG734 faller under rekommendationen ”Special arrangements”. Givet denna rekommendation blir nationell och regional finansiering för Episealer-implantaten mer tillgänglig. Detta samtidigt som det tidigare, utan riktlinjer, i allmänhet inte funnits finansiering tillgänglig för Episealer på den brittiska marknaden.

”Episurf Medical välkomnar de nyligen publicerade riktlinjerna för avgränsad broskersättning som rekommenderar ingreppet under ”special arrangements”. Detta inkluderar en uppmaning om att ägna extra uppmärksamhet åt uppföljningsdata och patienturval, något som vår skademarkeringsrapport är perfekt att bistå med. Det är med glädje som vi stödjer processen som rekommenderas av NICE och vi tror att vi som bolag är väl positionerade att bidra till ansvarsfull användning av patientspecifika ytersättningsimplantat”, kommenterar Stephen Caswell, Head of Sales, OUS, Episurf Medical.

”Vi är nöjda med resultatet av denna process, och detta kommer med all säkerhet att hjälpa till med att etablera Episealer-teknologin på den brittiska marknaden. Faktum är att flera marknader internationellt tar intryck och vägledning från NICE-rekommendationerna, och vi hoppas kunna dra nytta av detta även på i andra regioner”, säger Pål Ryfors, vd Episurf Medical.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>