Cambio väljer ImagineCare för egenmonitorering – erbjuder ny tjänst till Sveriges regioner
Hem HÄLSA Cambio väljer ImagineCare, Sveriges ledande plattform för egenmonitorering

Cambio väljer ImagineCare, Sveriges ledande plattform för egenmonitorering

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges största leverantör av vårdinformationssystem, Cambio, har avtalat om ett brett samarbete med ImagineCare, Sveriges ledande plattform för egenmonitorering.

Cambio integrerar ImagineCare i Cambio COSMIC med visionen att tillsammans skapa nya möjligheter för en förbättrad och effektiviserad vårdcykel.

Cambio COSMIC används idag i 8 svenska regioner och hos en privat vårdgivare. Samtidigt är Cosmic på väg att införas i ytterligare 9 regioner. ImagineCare är redan idag aktiv i två av de regioner som använder Cosmic. Därmed har parterna redan kunnat starta upp samarbetet i dialog med regionföreträdare och börjat anpassa utformningen efter specifika behov och önskemål, så som ett sammanhängande vårdflöde och därmed ett smidigt arbetssätt för personalen.

– Oavsett vårdinstans behöver patienten vara huvudperson. Med egenmonitorering som verktyg stärker vi patientsäkerheten och tillgängligheten ytterligare, samtidigt som vi värnar om enkelhet för de som jobbar med våra lösningar dagligen – vård och omsorgspersonal. Vi välkomnar den här typen av innovativa lösningar som passar lika bra för regioner som för kommunal vård och omsorg, säger Ulrika Giers, Sverigechef på Cambio.

ImagineCares plattform är byggd i Sverige med öppna standarder och är skapad för att vara en samlad lösning för egenmonitorering. Plattformen har redan stöd för flera av de vanligaste kroniska sjukdomsgrupperna, men kan utifrån behov erbjuda monitorering för alla former av sjukdomar, individuella patientbehov och prevention, samt integrera även externa vårdflöden utifrån regionernas önskemål.

– Vi har utvecklat en central och hållbar plattform för egenmonitorering som ständigt kan utvecklas utifrån behov, såväl med egna som med andra leverantörers vårdflöden. Det här långsiktiga förhållningssättet delar vi med Cambio och därför är vi extra glada att tillsammans kunna ta egenmonitorering till nästa nivå för vården, säger Annette Brodin Rampe, VD på ImagineCare.

Cambio väljer ImagineCare för egenmonitorering – erbjuder ny tjänst till Sveriges regionerCambio ser egenmonitorering som en naturlig och viktig del av sitt erbjudande för att ytterligare förbättra vård och omsorg.

– Egenmonitorering står redan högt på agendan och kommer att bli en alltmer självklar del av vården framåt. Därför är vi stolta över att kunna presentera egenmonitorering med en plattform som är modern, öppen och flexibel och som verkligen kommer underlätta personalens vardag för en tryggare vård och omsorg, säger Johanna Hultcrantz, Produktchef på Cambio.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>