Hem NYHETER Capio vinner upphandlingen av Simrishamns Sjukhus

Capio vinner upphandlingen av Simrishamns Sjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Region Skåne har genomfört upphandling av driften av närsjukvård och viss specialiserad öppenvård samt slutenvård på Simrishamns sjukhus.

Capio vinner upphandlingen av Simrishamns Sjukhus 3Idag meddelades beslutet att tilldela Capio Geriatrik AB avtalet.

Upphandlingen avser att utifrån befolkningens behov i centrum utveckla och förstärka den öppna specialiserade närsjukvården samt viss slutenvård i sydöstra Skåne. Region Skånes målsättning med verksamheten vid Simrishamns sjukhus är att erbjuda patienter effektiv, säker och trygg vård på lika villkor. Då sydöstra Skåne har en större andel äldre än övriga skånska kommuner, är det den äldre befolkningen som utgör majoriteten av patienterna för verksamheten vid Simrishamns sjukhus.

”Med vår erfarenhet av vård för den äldre patienten ser vi fram emot att tillsamman med Region Skåne utveckla en sammanhållen vård vid Simrishamns sjukhus och i nära samarbete med Capios vårdcentraler i regionen. Capio driver sedan många år vård för äldre patienter i Stockholmsregionen och med vår erfarenhet ser vi stora möjligheter att utveckla Simrishamns sjukhus tillsammans med personalen”, säger Thorleif Nilsen, Affärsområdeschef Capio Äldre och mobil vård på Capio.

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler. Capio Geriatrik bedriver sedan många år geriatrisk sjukvård i Stockholmsregionen och är specialiserad på att behandla och rehabilitera patienter i samband med akuta och kroniska sjukdomar som uppstår till följd av åldrande.

Det nya avtalet gäller under 6 år från och med 1 maj 2021. Region Skåne har möjlighet att förlänga avtalet i upp till 4 år.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>