Scandinavian ChemoTech meddelar att TSE-behandling har inletts vid Ulis Medical Center i Ukraina
Hem HÄLSA Scandinavian ChemoTech meddelar att TSE-behandling har inletts vid Ulis Medical Center i Ukraina

Scandinavian ChemoTech meddelar att TSE-behandling har inletts vid Ulis Medical Center i Ukraina

Publicerat av: Redaktionen

Efter att ha avslutat utbildningen av läkare, sjuksköterskor och stödpersonal vid Ulis Medical Center i Ukraina förra veckan startade programmet idag och den första patienten behandlades.

Idag utfördes den första behandlingen med Tumörspecifik Elektroporation – TSE vid Ulis Medical Center i Ukraina.

Behandlingen utfördes på en kvinna med hudcancer (squamous cell carcinoma).

Terapin utfördes med stöd från ChemoTechs applikationsteam samt medicinska rådgivare Dr Suhail Mufti.

Eftersom behandlingen utfördes inom ramen för existerande indikationer som TSE är avsedd för, ingick behandlingen i det generella TSE-programmet som nu startat på sjukhuset och är en del av det kommersiella samarbetet mellan ChemoTech och sjukhuset.

”Det är verkligen fantastiskt att se att sjukhusteamet så lätt kunde utföra terapin med instruktion och vägledning via videolänk från vårt applikationsteam vilket kommer att möjliggöra regelbundna TSE behandlingar i Ukraina, som är ett av Europas största länder och ett land som är i process att bli medlemmar i Europeiska unionen”. Säger Mohan Frick VD och medgrundare av ChemoTech.

Scandinavian ChemoTech meddelar att TSE-behandling har inletts vid Ulis Medical Center i Ukraina

”Vi har nu genomfört den första behandlingen med Tumörspecifik Elektroporation i Ukraina. Proceduren är enkel att utföra och välkontrollerad tack vare funktionerna i IQwave. Vi har behandlat en patient med primärtumör av lokalt avancerad hudcancer. Vi är nöjda med proceduren och har positiva förväntningar på resultatet för vår patient. Vi anser att TSE är bästa valet för behandling av fall som detta.” Professor Olexiy Kovalyov och Kirurgen Andrey Ryaboshapka.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>