Cline Scientific inleder samarbete med IFLAI i utveckling av AI-mjukvara för CellRACE-projektet
Hem NYHETERCANCERVÅRD Cline Scientific inleder samarbete med IFLAI i utveckling av AI-mjukvara för CellRACE-projektet

Cline Scientific inleder samarbete med IFLAI i utveckling av AI-mjukvara för CellRACE-projektet

Publicerat av: Redaktionen

Cline Scientific meddelar att de initierar ett projekt med mjukvaruföretaget IFLAI för att utveckla en skräddarsydd AI-baserad mjukvara för cancerdiagnostikprojektet CellRACE.

Sedan tidigt 2022 har forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola samarbetat med Cline för att undersöka om det är möjligt att tillämpa algoritmer centrerade kring djupinlärning (en typ av maskininlärning/artificiell intelligens) för att spåra och analysera tumörcellers beteende och funktioner automatiskt och objektivt.

Det inledande arbetet visade att en sådan metod effektivt kan användas som grund för en automatiserad mjukvarulösning.

Nu tar Cline nästa steg och lägger ut utvecklingen av en AI-mjukvarulösning till IFLAI, ett företag med rötter i den akademiska världen och dokumenterat kunnande inom detta område.

Cline och IFLAI har kommit överens om ett förstastegsprojekt för att skapa en skräddarsydd lösning för den automatiserade analysen av den data som samlats in i CellRACE-projektet för att underlätta vidareutveckling. Detta projekt kommer att slutföras under Q4 2022. Efter detta kommer Cline-teamet att testa programvaran och samla in data från en rad tumörcelltyper. I ett efterföljande projekt kommer dessa data att användas för att förbättra systemet eftersom det kan ”lära sig” ett brett spektrum av cancerfenotyper och sedan i slutändan användas som en del av en integrerad algoritm och mätsystem för att bestämma cancermetastatisk potential från ett patientprov.

Cline inleder samarbete med IFLAI i utveckling av AI-mjukvara för CellRACE-projektet

Cline IFLAI

”Vi är oerhört stolta över att Cline Scientific har valt vår AI-mjukvara för sitt bildanalysarbete. Cline Scientific är en idealisk kund för oss på IFLAI, nämligen ett väletablerat företag som försöker föra fram en banbrytande ny teknik i branschens framkant, främst begränsad av den vanliga flaskhalsen med analys av stora mängder komplicerade data. Med våra AI-baserade verktyg kan vi tänja på gränserna vad gäller hastighet, noggrannhet, reproducerbarhet och skalbarhet för CellRACEs analys.” – Professor Mattias Goksör, VD IFLAI.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>