Coala Heart Monitor kan rädda liv
Hem TEKNIK Coala Heart Monitor kan rädda liv

Coala Heart Monitor kan rädda liv

Publicerat av: Redaktionen

Coala Heart Monitor kan bokstavligt talat rädda ditt liv, det är värt mycket att hålla koll på hälsan.

Coala Heart Monitor en svensk uppfinning som ska hjälpa fler att upptäcka hjärtsjukdomar i tid. Hjärt- och kärlsjukdomar är den främsta dödsorsaken i världen, ofta på grund av en för sen Coala Heart Monitor kan rädda liv 2diagnos.

För att råda bot på detta finns Coala Heart Monitor, en digital självscreeningsprodukt som registrerar hjärtljud,  EKG och hjärtfrekvens så att eventuella symptom kan upptäckas i tid. Genom att placera Coalan mot hjärtat i 30 sekunder, följt av en referensmätning med tum-EKG, får användaren på bara några sekunder reda på hur hjärtat mår

Föredömligt enkel

Att komma igång med Coala Heart Monitor visar sig vara föredömligt enkelt. Vi laddar hjärtmonitorn, laddar ned Coala-appen till vår smartphone, fyller i användaruppgifterna, parkopplar telefonen och hjärtmonitorn och kan därefter utföra vår första mätning.

För att råda bot på detta lanseras Coala Heart Monitor, en digital självscreeningsprodukt som registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens för att upptäcka eventuella sjukdomssymtom i tid.

Coala är en trygghetstjänst. Den finns för alla som har historik av olika hjärtrubbningar eller hjärtfel, som har släktingar med hjärt- och kärlsjukdomar eller som av någon annan anledning är orolig för hjärtat och vill följa det. Hundratusentals svenskar lever exempelvis med hjärtflimmer idag utan att ens veta om det. Att upptäcka symptomen i tid kan vara helt avgörande, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Skulle ett avvikande värde upptäckas vid screeningen kan Coala Premium-användare ta direktkontakt med Hjärtupplysningen eller ansluten läkare. Hjärtupplysningen är Sveriges första dedikerade e-sjukvårdsrådgivare med direktuppkoppling mot Coala, vilket gör att användaren snabbt kan få personlig och relevant rådgivning per telefon.

– Coala Heart Monitor är en mycket spännande tjänst inom e-hälsa som vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder. Coala representerar en ny typ av medicinteknisk lösning, där diagnos och rådgivning kan erbjudas i realtid. Det ligger helt i linje med vår position om att vara Sveriges mest nytänkande apotek, säger Fredrik Lindblad, Marknadsdirektör på LloydsApotek.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>