Garmin vivofit uppmuntrar överviktiga barn till ett hälsosammare liv
Hem HÄLSA Garmin vivofit uppmuntrar överviktiga barn till ett hälsosammare liv

Garmin vivofit uppmuntrar överviktiga barn till ett hälsosammare liv

Publicerat av: Redaktionen

På Barn- och ungdomsmedicinsk mottagningen i Lerum finns ett Obesitasteam som jobbar med barn och ungdomar med övervikt/fetma. I teamet ingår läkare, sjuksköterska, psykolog, fysioterapeut och dietist.

Teamet försöker tillsammans med familjerna som kommer dit skapa bra livsstilsvanor som skall hålla över tid och då ingår både bra kost- och rörelse-vanor. På kostsidan handlar det mycket om Garmin vivofit uppmuntrar överviktiga barn till ett hälsosammare liv 2att minska godis/läsk, få in mera grönsaker och hålla sig till en portion. På rörelsesidan handlar det om att öka den vardagliga fysiska aktiviteten och minska stillasittande. De arbetar bland annat en del med FaR, Fysisk aktivitet på Recept

För två år sedan blev Garmin kontaktade av teamet. De önskade använda Garmins aktivitetsarmband som en del i behandlingen. Garmin tyckte att det lät spännande att se om armbanden kunde göra skillnad för barnen och skänkte 10st vivofit som teamet har använt sedan dess. De har fungerat som verktyg för patienterna att utvärdera sin aktivitet/stillasittande tid och faktiskt se hur många steg de får/hur fysiskt aktiva de är i vardagen. Resultaten har även använts som diskussionsunderlag vid besöken. Flera av barnen/ungdomarna har blivit peppade till ökad fysisk aktivitet genom att använda dem, vilket är det stora målet.

Teamet uttrycker att ett stort problem idag är all stillasittande tid och skärmtid som barnen har. Att då kunna erbjuda dem annan teknik att engagera sig i har gjort barnen nyfikna och fått dem att se positivt på utmaningen att öka sin dagliga aktivitetsnivå.

Aktivitetsarmbanden är konstant utlånade till barn och ungdomar. Eftersom behandlingstiden är flera år väljer många familjer att köpa egna armband till hela familjen efter utlåningsperioden för att fortsatt hålla koll på aktivitetsnivån samt uppmuntra varandra i familjen till en hälsosam livsstil.

– Garmin har tillverkat aktivitetsarmband i flera år, men det är först nu som vi har börjat utveckla enheter för barn, säger Sören Möller, produktchef för Garmin Fitness i Norden.

– Teamet i Lerum visar tydligt att våra produkter kan hjälpa barn till en hälsosammare livsstil, även inom vården.

Garmin har precis lanserat vivofit jr. Som är en aktivitetsmätare till mindre barn. Den kommer börja användas på mottagningen i januari 2017 och kommer förhoppningsvis hjälpa de yngre barnen (3-8 år) att öka den fysiska aktiviteten tidigt i livet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>